AMD討論POST(53) 睇#1&有時間幫手填資料

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
代理未入
Thank you buddies

係咪 APU 唔洗8+2供電
玩apu建議soc 2相
話說早兩日我個fd入左部3600+b450 mortar max+2060 tuf
咁佢原來要wifi 咁我第二個fd就叫佢買pce-ax3000 買完佢唔識裝 到裝完 插好x1(pcie_3)同jusb 但係就無反應 連裝置管理員都無show到 官網有寫m.2插2會同pcie_4撞左 但係我插pcie_3 有無巴打指點下迷津
有上sata?
有上 上左1個
上sata第幾個位?🙄🙄🙄
B450 lanes實左砍太勁
嚟個我又唔sure 我估就係3 但係真係唔sure
如果係咁應該點做
mortar只有第2條m.2同Pcie x4有衝突 sata上晒都冇事

試再重新安裝T一次張pcie網卡
T一次?
移除果個sata 再試
好既 聽日再試 唔該巴打
好耐未試過用AMD 買張6900玩 會唔會好過份
淘實買 4750G + TUF gaming plus 平過係香港買,係咪正常?
Navi 21?
佢張BIG NAVI 唔係話好似出張 6900咩
我就等有 review 先
經歷過 Radeon 5870/7970/R9 290 最尾係頂唔順 driver 問題過左 NV 陣營
由 970 > 970 SLi > 1080Ti > 2080Ti,係 3080 呢次買唔到 FE
工程師
我直都用緊NV 480 > 590 SLI > 690 > 780TI SLI > 1080TI > 3090 我都係今次買唔到FE
見佢最新driver known issue愈嚟愈少,算係咁
但你要知rdna2 唔同rdna
仲有佢d core function 既bug 都未執到
建議您盡量香港買了

衰少少上Amazon買
唔理了
靜候RX6700同5700X/5800X
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞