AMD討論POST(53) 睇#1&有時間幫手填資料

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
一開始有味個陣就係用緊5700xt
琴日打機就開始炒,先打算換返570嚟試
但都係炒粉
最後就諗返前日有陣味,先feel到會唔會炒線

正路唔會插唔實,條線前後都有卡位
我都覺唔會
但利申試過
抽插完咩事都冇

屌 今晚再試
g skill trident z rgb 3200mhz cjr
3200 oc上睇chip體質
我行16 19 19 19 39 1.35v, cjr冇理由連3600都上唔到掛,我情況係高負載下會自動重新開機 ,但係一般如果超ram出事應該bsod 卡死畫面之類, 所以我就係諗極都唔明咩事
3200 oc 3600 正常要加電上

cjr加電就上到 subtiming本身就差D
加到1.42都自動重機, 放鬆時序都試過都係唔得
應該你抽到差體質cjr
可能有多幾fps,基本上冇大分別
AMD Rembrandt to feature (6nm?) Zen3 cores, support DDR5-5200 memory

https://videocardz.com/newz/amd-rembrandt-to-feature-6nm-zen3-cores-support-ddr5-5200-memory
3700x 待機52度係唔係正常?(有開wallpaper engine)
熄咗bios 自動超頻都係咁熱
用緊Corsair 280x同Corsair h115i aio
屌,一睇條線 啲pin位溶咗
冇追Post咩事 炸咗條線
用用下,聞到有味,第二再用,就炒卡了,一開game就死

搞咗一晚,最後用返牛嘅線就冇問題,仲燒到機
淘寶線定DIY 線出事?
我估接觸不良overload
嘩屌痴撚線
想知樣野
d 線邊度黎
phanteks 既線
係正都買

呢pack?
差唔多啦。。 4 50咁跳我粒都係
最緊要人無事 不過好耐都無見過燒線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞