‎[罪大滔天] Sony Xperia 集中討論區(56) - 九月十七發佈 5 II - 「等效240Hz」黑科技?

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
唔係,touch screen係直接240hz
等效240hz係講緊畫面流暢度
Sony終於同一年追上進度, 以往都係慢一年

唔知下年其他廠仲有咩新野加
唔知
5ii個個要係game Enhancer先開到
(不過可能係因為本身已經有120hzlm)
暫時諗到Qhd120Hz同步,同埋屏下鏡頭
唔知硬件得唔得, 同埋Sony肯唔肯

一切9月17日就知道
係,到時一齊睇直播
下個po應該擺埋條link出來唔記得咗
可能開左會暗, 所以打機先比開

sony黑科技永遠只會出現係影音產品上, 唔會係手機度出現, 有都只係軟件
其實x1 for mobile係硬件嚟 一粒晶片
跟住1ii相機模組都係黑科技
早幾年個啲咩咩Mobile Bravia Engine先係軟件嘢
x1 for mobile 喎, 你肯定?\

x1ii相機模組有咩黑科技? imx557同imx555冇咩分別, 你想講個zeiss T*?
x1 for mobile 證實左係硬件?有無source?

反而真無線藍芽粒QN1e 有人拆機證實左係hardware chip, 好多人跌眼鏡
WF-1000XM3 粒QN1e係真野, 有CHIP

WH-1000XM4粒QN1都係真野, 有CHIP
557個對焦威啲架
咪又係DPAF

真係唔知道IMX557 & IMX555 分別, 請告知
感光尺寸大啲?
對焦點多啲?
對焦反應快啲?
https://www.youtube.com/watch?v=ejW07kQkpPw

感光尺寸大啲?一樣都係1/1.7"
對焦點多啲? UNKNOWN
對焦反應快啲?UNKNOWN
1/1.76”
係呀, 打漏左

2者都係1/1.76"
imx557 1/7"咋
OK 0.06" 黑科技
屌個重點係對焦
imx555個對焦點應該冇咁廣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞