【I/A】Exos Heroes 魅影再臨 (92) - 前玩家綜合討論區1.0

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
因為夠甜夠口感  有時日本人排隊咪8掛下..然後我屌 珍奶黎的
19年2月去果時都仲有排隊潮 不過明顯少左
估你唔到
咁巡左我的名字果座山未?
你的名字有山咩 我去左諏訪湖 三葉個神社 圖書館 同去左飛驒食牛
最尾果段係山到隔空相見係流GA? 我以為真係有座山可以望到諏訪湖
隔空相見個個凸既神社好似係另一個県既離島黎 而且個樣都唔似 無去
之前以為珍珠奶茶係日本紅唔到 因為佢地唔可以行住飲
點知燈到排曬隊

我19年頭,住池袋 樓下有間又係日日排隊 KEEP住4,5個咁唔算好長
有日行過咪買黎試下 買完先發覺係日出茶太
仲要我叫普通珍奶佢比左朱古力珍奶我
另一次係大久保有間裝修好靚既 勁難飲唔怪得無人排隊
之後係台場第一次飲到係日本覺得OK既珍奶
春水堂黎既
你個勇者 
係日本唔係隊蔬菜汁就係隊發泡酒
平過香港又好飲
好想去日本
依家淨係去過大阪同東京炸

銀山去過未?  
大家咁話.. 大阪 京都 城畸 富士山 箱根 東京 輕井澤 完
未開發的地方無牌感覺剩係交通都玩死自己
漏咗講,梅田有間叫臺灣甜商店既珍奶都幾好飲

我想問HIGH BALL係咪近兩年先興
少飲酒 有次居酒屋佢推介咪試下 唔岩飲,好在叫咗杯細既
之後先開始見間間都有得賣
因為響同山畸酒廠出名左, 咪多左人飲 唔係近兩年囉
無車牌 之前俾過7日北海道
去到第5日已經悶
可以再去既不過唔會俾咁多日佢
北海道STAY札幌定函館?
試下搭國內機去唔同地方 都幾好玩
不過比條友點咗我排條錯既隊
有時係因為ARD東京都好多地方想去未去..
E.G 紅葉期的東京同5湖未去, 冬天的銀山
然後名古屋昇龍道同北海道
我唔識野
都係飲返啤酒就得

講起酒 有次你地伯母我老母同2個朋友去玩
佢識50音架啫,又唔飲得酒 即冧個隻
去到餐廳見到提子XXXX就叫左 點知有酒
佢話飲咗一啖就頭暈之後訓咗
佢D朋友係咁wts我點算 佢地話搭的士返酒店無問題呀 問題係抬唔郁我老母
最後訓咗45分鐘先醒
之後我叫佢以後飲可樂算數啦
各位請出招

札幌 唔記得點解無去函館
其實可能係天黑時間太長所以個人好攰
4點就黑曬
黎緊想去沖繩/鹿兒島
但驚無車渣 交通難過北海道
你全日留係條國際通咪得囉 悶Q死你
起碼要識分有冇酒精成份好... 日本果D都分得好清
梅酒岩唔岩? 有次同女人去食烤肉  唔想飲啤酒就叫左梅酒
個waitress問我SWEET OK? 我果下心諗WTF!!! 男人唔可以飲梅酒
梅+WHISKY係好好好好飲  有甜味有酒味, 好多女唔飲WHISKY都BUY
急不及待好好玩一下了
今晚早D訓 有排都未去到
HKTV MALL有枝梅酒whisky幾好飲
圖呢  上次係激安見到有只WHISKY特價,
襯荔枝當造拎左黎整荔枝酒, 12月飲得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞