排球少年!集中討論「9」再見了,我的樂園

1001 回覆
47 Like 5 Dislike
一來啦
但其實本身第4季同頭3季嘅班底已經唔同
無論分鏡,畫風,animation你都睇得出
頭3季係好好多.......
我覺得單講作畫水平 比較接近第一季
S3 > S2 > S1 >/= S4 part2 > S4 part1

第三季完全係最高峰 淨係最尾個一分都贏哂
太鼓嘅part係搵左相馬高中和太鼓部演奏

⬇️嗰間學校係春高應援嘅片
https://twitter.com/kin_kuma_ha_ham/status/1312090285539651584?s=21
我嘅青春又返嚟啦
S2畫狂犬同S3牛若殺波都眼前一亮
岩岩睇完
日向個樣有D唔同
本來唔中意小狂犬
睇睇下又好中意
好中意青城隊
用定格其實冇問題 OP6甚至我認為最好嘅OP4都有好多定格 但係場面揀得好 放啱時間放啱位置 其實效果都好好
但係OP7就 啲定格我個人認為 冇咩意思兼重複
老師曾經講過 有和太鼓應援依個意念 係因為某年係春高見到某高中有和太鼓應援 覺得好型好霸氣 唔知係咪就係依間
係呀29卷單行本講嘅
真係搵返佢地錄
睇漫畫見到冴子姐出嚟嗰下 型到打冷震
見到桐生是咪代表可以期望梟谷vs狢坂動畫化
和太鼓
都唔知睇緊動畫GE, 似係睇緊一張張GE圖咁 然後有旁白
肯定有 不過唔知會係OVA 放埋去S5 part 1垃圾場 定係part 2鷗台 咁解
感覺最大機會Part 1 篇幅上最合理 不過用非主角隊完好似有啲怪 當然唔排除好似S4 part1咁做埋鷗台個開頭 或者去到小巨人個段
然後Part 2就鷗台 春高埋尾 加巴西篇開頭 鋪定S6
覺得ED俾左好多暗示希望唔係自己有多了
貓對烏鴉最後close up貓對眼係咪代表有大機會垃圾場s5
雖然呢個年代可以出咁多季已經好勁但希望iG可以整埋排球佢交俾WIT Studio都好

如果會做梟谷vs狢坂希望可以做幾集真心好睇
之前陸vs空其實好哂,應該可以做幾集
希望唔係自己多了
垃圾場肯定有啦掛 唔好話ed7 之前op6都鋪緊
我覺得至少春高會一定做哂 巴西篇同職業篇好難講
最理想會係 下年食住奧運做哂佢 不過都冇咩可能 除非S456直踩冇間斷接住出
覺得仁花望住分數牌嗰度配男聲好奇怪
我都有呢個感覺
1至3季做得超水準但睇嘅人唔多,bd都賣得一般

ig邊有心機再倒錢落海

完哂幾年先上netflix先多翻啲人關注
仲要係因為wfh啲人上netflix先多人關注
明明排球真係好好睇
冇Zone冇超能力冇外星人

有好多frd都係頂唔順第一季用左起碼10集先集齊烏野隊然後就棄左,打都未打就棄
第一季先好睇! suga!

本身圈內運動番都少人睇
更加唔洗講等圈外人知
BD要買起來
但修復可唔可以修返做一至三季個水準
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞