排球少年!集中討論「9」再見了,我的樂園

1001 回覆
47 Like 5 Dislike
福永好可愛
睇完 福永真係好QQ
福永真係好fu n
識得陀思妥耶夫斯基,福永有啲料。
今集係研磨&福永福利時間,睇得好開心
福永第一句A-pass いいpass講完之後自己笑勁傻仔

好開心製作組咁有心機做音駒
https://www.facebook.com/366285370148044/posts/3206379532805266/
【#LikeJapan娛樂】日本樂隊SPYAIR:排球少年歌曲「One Day」 LikeJapan訪問 / 日本音樂放送協會

SPYAIR曾多次來港舉行演唱會,LikeJapan亦有幸訪問樂隊2次。今次有幸再次訪問貝斯手 MOMIKEN,講述新曲《排球少年!! TO THE TOP》片尾曲「One Day」的解說、最喜歡哪個角色。還有對香港樂迷的說話,記得不要錯過啦!

「One Day」 PV:https://youtu.be/NoV8XEOjmTM
感謝 Sony Music Entertainment Hong Kong - International 提供
by #Likejapan_SK2
要搵番溫書個ova睇番佢兩個字體先最好笑
今集唔算太崩
研磨真係愈睇愈有魅力 好可愛><
見識少 睇咗幾次漫畫都唔明呢個笑話 想問點解
理解唔到係你同福永電波次元對唔上
罰你睇多幾次

(只係pun黎 無意思
做過頭了 (yarisugi)
陀思妥耶夫斯基
語尾諧音爛gag

陀思妥耶夫斯基係俄國經典小說罪與罰既作者。
今集又睇得幾舒服
今集畫風可以接受
上集田中種種都做得太好所以今集有少少平凡
但係感覺最後收尾個時簡單一兩個場面就直入令研磨同虎認同左大家有少少奇怪
漫畫黨有追表示明白,動畫黨可能睇完都一頭問號
漫畫都係一格直入叫名
係特登咁畫要呢個feel既
其實今集幾好,慢節奏回憶回, 又唔會好dum
記憶中漫畫都係咁樣
有時唔使下下畫公仔畫到出哂腸 我見動畫黨對依部分都冇咩問題

嗌吓交 有衝突 將自己想法講哂出黎 先可以互相了解 進步 建立信任 影山登基個度都係講依樣野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞