排球少年!集中討論「9」再見了,我的樂園

1001 回覆
47 Like 5 Dislike
到底點解你會覺得易贏左

烏野出動到又玩雙setter, 山口終於成功嘅跳飄(拎到分嗰局仲要輸埋, 下局出黎1分都拎唔到)
青葉城西只係加左一個小狂犬做新人, 如果完全唔加新元素, 又淨係用番國見, 多左咁多新招嘅烏野, 打起上黎咪更加易贏

同埋我上面個回覆只係唔認同你句 [感覺弱化左及川好多]
仲有小狂犬啲發球都畀咗啲壓力烏野
至少呢個位國見未做到
因為狂犬做左好多不必要既失誤囉岩岩咪講左

如果針對係及川上有冇弱化呢個問題, 感覺上第一次進攻手段好多都係靠及川
而第二次變左有一半要靠狂犬先食列糊咁同埋好多情況都好明顯冇充份溝通
烏野勁左係必然, 只係睇到個作者好似專登整廢青城不過我同意上面位巴打講既就係時代交接 三年級始終要走.點都要比班細既上位.呢樣野我覺得好現實
照你咁講,狂犬做左好多不必要嘅失誤,令到100%完成度嘅青葉城西得翻50%
俾狂犬搞到一鑊粥嘅青葉城西都仲可以同勁左嘅烏野打足3局惜敗
然後咁都叫易贏左

如果係易左嘅,喺青葉城西個齒輪有問題嘅時候烏野就三爬兩撥直落2:0贏左啦
動畫黨都係睇返漫畫啦
漫畫啲分鏡做得超好
有晒臨場感同速度感
動畫睇頭三季算啦
真心幫唔落...啱啱睇完第二集作畫崩得好緊要,本身覺得如果keep到第一集嘅水準其實我已經接受到,點知第二集開始就keep唔到
如果真係因為經費不足而選擇將經費放係後面嘅重點場面我都覺得ok嘅,希望後面唔好令我失望,我而家已經唔敢有太大期望
其實真係好可惜,乜頭三季蝕錢蝕得好緊要咩?我記得銷量真心唔差㗎喎,點解第四季水準會咁樣
我都係 第一集水準都勉強接受 但第二集發生咩事
仲要呢場比場真係全部人都勁期待個動畫 點解會咁崩
好似靠聲優同劇情黎carry咁
如果唔夠時間畫 我寧願佢延遲多少少呀
印象中佢頭三季個銷量 運動作品黎講算好好
點解個水準會跌到咁 Ig社搞咩
啱啱睇twitter見到下集預告個標題
睇黎第一局就完
利申:未睇第2集
唔撚係呀 等咗咁耐俾啲咁嘅嘢我睇?
呢集塞左6話、超過100頁既內容
究竟佢cut左原作幾多野...
https://twitter.com/an04kidsx/status/1314626338569875457?s=21
岸本卓頭3季劇本都好高質
今季搞乜

啲名.....
屌 都估到 嗰個4tune studio有個大劣工作室 肯定係外包左比佢哋做
Cut到咁

劇透
成套野執柒左去啦屌你老母 我放棄了 寧願再翻睇多一百次頭三季同漫畫都唔會再追落去 成季重做再通知我
除左聲優外無一樣野係on point 已經係侮辱緊原作地步 心都累
其實佢地做完一集冇理由冇review過架
點解可以容許咁嘅成品出到街
我唔期望你可以做得返頭3季咁,亦都唔介意繼續等如果真係唔夠時間
但可唔可以唔好比啲咁嘅嘢我地睇
完全侮辱咗原作
一早講左
等得耐先出新一季 同成品質素係冇關係
唉 好失望

啱啱睇完,成集都係咁既質素,呢度只係好少部份

原來判左比支那做,唔怪得成浸柒味
人樣崩身形比例崩,然後下下 .jpg咁去
節奏係快左呀,不過係skip住咁去
屌 唉已經唔知可以講咩
好撚劣呀
嘩屌
可以唔使睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞