排球少年!集中討論「9」再見了,我的樂園

1001 回覆
47 Like 5 Dislike
點睇一拳第二季
想問動畫第四季係駁返漫畫第幾話
下半季250
Btw ova都cut咗好多嘢,未睇過漫畫最好都睇埋

音駒vs梟谷:191-196
音駒vs戶美:197-206
從前我都只係個動畫黨
但好慶幸追咗排球漫畫
強烈建議大家都都睇
今季係咪好窮
唔只畫面窮 連節奏都好差
今季應該叫排球少年 to the hell
希望之後唔會再外判

Kobo 台灣電子書做緊75折
想睇漫畫可以考慮下支持正版

mark返啲對應話數,強烈建議動畫黨一齊轉睇漫畫

1-71:第一季
-5-9:烏野新生3vs3
-11-14:烏野青城練習賽
-19-24:烏野町內會練習賽
-27-33:垃圾場練習賽
-39-69:IH宮城預選

72-149:第二季
-79-92:東京合宿
-109-116:春高宮城預選 烏野條善寺
-116-125:春高宮城預選 烏野和久南
-129-148:春高宮城預選 烏野青城

150-190:第三季 春高宮城預選 烏野白鳥澤

191-206:OVA 春高東京預選

207-250:第四季Part1
-207-220:強化合宿
-221-228:烏野伊達工練習賽
-232-243:春高 烏野椿原
-249-250:春高 烏野稻荷崎

第四季Part2請由251開始睇,但我建議可以由207強化合宿開始重新睇一次

主要mark烏野嘅比賽 其他可以去Haikyuu wiki睇返對應話數
小心被劇透 https://haikyuu.fandom.com/wiki/List_of_Matches
無架喇,前三季整咁好都無人幫襯

邊個仲會倒錢落海吖
上一集都冇咁差 , 啱啱睇左15
點解可以崩壞成咁 完全係支那啲老翻畫風 又毫冇動感

點對得住古館老師

救命呀
動畫黨如果睇完漫畫就會知skip咗幾多嘢最重要啲細節無哂
真係強烈建議動畫黨睇返漫畫

動畫今季真係skip左好多正野
老師想表達既係打排球既精神同背後既故事
今季變左淨係喺度講2個球隊打比賽 個意義無左
節奏又差 動感無哂 好可惜

老師啲畫真係藝術黎
當年連載睇春高 真係每話都回味無窮 每次出完新一話 大家都會喺呢度「cls」「睇到起哂雞皮」「老師真係好痴線」
誠宇動畫
全部中國人名

垃圾
好撚心痛
柒到 唔好出好過哂
整臭哂
開始睇漫畫了
個進度咁飛法我覺得做埋垃圾場都唔出奇
兩集差唔多講咗一局
我本來有啲期待會出山口師傅跑過去嗰段
我覺得嗰段都幾緊要但竟然飛咗
屌呀呢幕好重要喎
一嚟就已經係佢去咗對面個看台
連跑個動作都唔畫
屌佢哋畫得柒都算啦
好心跟返原作內容唔好亂cut嘢
睇漫畫嗰陣月島攔到雙子明明係好大件事
佢飛到得返一句輕輕帶過冇曬feel
山口個段其實算係全集最唔崩個段 但係就cut撚哂啲細節

都係個句 未睇漫畫就快啲去睇
Part1 207 Part2 251
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞