排球少年!集中討論「9」再見了,我的樂園

1001 回覆
47 Like 5 Dislike
原來有純動畫黨下面漫畫內容加返四重先
原來有純動畫黨下面漫畫內容加返四重先

日向第一次打校賽出場時緊張到咩咁,而家對住強敵加對家咁多支持者都只係感到興奮。
好大分別喎....
無論分鏡...節奏...animation....
總之成件事down咗兩三個grade咁
好多稻荷崎嘅啦啦隊鏡頭不停重播睇到有啲悶
動畫post here ???
動畫+漫畫 都係
日向第一次對上影山 日向班隊友問佢明知輸緊點解仲咁搏命 日向答番:我地仲未輸 呢到睇到起雞皮 即刻迷上左
啱呀咁樣大家先感受到個種成長
係連天才影山都可以有嘅成長
個人到團隊,唔同角色
如果個個睇排球之前都可以望下呢個po就好
I know that feel bro
留名 琴晚用咗一晩時間睇咗第三季 好睇依家最中意月島 準備補返前兩季
日向個句真係打中我的心
雖然好似其他運動番都有呢句
但係排球呢項運動同呢句
個波一日未落地,都仲有機會!繋げ!

然後後面老師都有由日向把口去講 想贏需要理由?
我詞窮
我諗大部分人都係睇完第3季愛上左月島
佢個角色舖左3季 一野爆發真係舖得太靚了
動畫攔牛島個球 啲對白次序有調一調 再加左個漫畫無既大叫簡直升華左成幕

所以話監督實力幾緊要
好想 滿仲勧做返監督 岸本卓做返劇本水準高到 睇n次都唔厭
嗰幕感動到喊,好少感受到一個角色由冷淡變到全情投入嗰種情感變化,亦有啲羨慕佢搵到嗰樣可以全情投入既野。
https://youtu.be/fufsYYVcVjs
淨係聽到個bgm已經起雞皮
之後講漫畫劇情都麻煩大家四重加密
多謝各位合作
我真係哭𠹌佐
古館老師啊啊啊啊
睇呢套野真係好似睇住每個仔大咁
Box set就未知但係收藏盒就有出
但已品切
老師到最後一刻都要首尾呼應愛你呀古館老師
純動畫黨揮手
感覺上第二三季比第一季好似差一班
但第四季暫時睇落幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞