免費體育賽事直播分享區(4)

1001 回覆
39 Like 5 Dislike
西維爾台播卡通 財務啦
係囉
唔講其他
佢荷甲起碼俾啲阿積士
韓職俾全北汽車你睇
屌你99等一個月俾場錫菲聯vs白禮頓你睇
雖然我有買now e唔影響我
但真係好乞衣囉
99播過一次曼城 其他前列無咩
幾次愛華頓 狼隊
其他紐卡素 白禮頓 李城 修咸頓
少有就西咸
香港政府早前破天荒購入2020東京奧運的播影權,供香港五間電視台聯合播影,加上香港運動員在東奧取得1金2銀3銅的歷史佳績,成功在港掀起一股運動熱潮,亦令緊接在本月24日開幕的東京殘奧也引起了關注。對於有出戰東京殘奧的運動員亦希望政府能一視同仁,直播殘奧賽事,行政長官林鄭月娥周四(12日)在禮賓府舉行的東京殘奧香港代表團授旗儀式上表示,香港電台(RTHK)將會直播開幕及閉幕禮,亦會提供不少於70小時的直播節目。

體路 Sportsroad
等足三年,德甲回歸有線第一週直播安排如下!其中我會夥拍Yoga型男,綽號「有線安利簡」嘅吳子信,做揭幕戰慕遜加柏對拜仁!至於狼堡對波琴,就交比信仔同鍾國雄!星期一晚德甲最精彩,就交比我同何栢霖啦!

13/8 (五) 2630 - 慕遜加柏對拜仁 @ 有線601台 + 香港開電視 77台
14/8 (六) 2130 - 禾夫斯堡對波琴 @ 有線601台 + 香港國際財經台 76台
16/8 (一) 2300 - 德甲最精彩 @ 有線 601台
劉舜文 laushunman

真兩場
有金重國雄
德國甲組聯賽⚽|慕遜加柏 對 拜仁慕尼黑
衛星直播 8月13日 深夜02:25

今季德甲揭幕戰正式上演🎊!打響頭炮嘅將會係9連霸嘅拜仁慕尼黑對戰慕遜加柏🤩!早前嘅熱身賽拜仁多次失利,今季由新加盟嘅教練拿高士文領軍,就季前賽嘅成績嚟睇似乎未係好「交到貨」🥲。法國後衛柏華特因傷缺陣,雖然球隊人手唔夠,不過世界級射手利雲度夫斯基上季就以破德甲紀錄嘅41球拎金靴,未知佢可唔可以帶領球隊再續十年霸呢🌟?

慕遜加柏嘅陣容都唔輸蝕,近季表現出現嘅🇩🇪中場兼隊長史甸度(Lars Stindl)💫亦成為今場焦點!到底慕遜加柏可唔可以憑主場之利,延續季前賽嘅佳績呢🤔?

#香港開電視 #HKOpenTV #開電視 #77台 #德國甲組聯賽 #拜仁慕尼黑 #RobertLewandowski #慕遜加柏 #LarsStindl
---
隨時緊貼直播內容:
https://linktr.ee/HongKongOpenTV

英格蘭冠軍聯賽⚽| 史雲斯 對 錫菲聯
衛星直播 8月14日 深夜02:55

上季英冠第四嘅史雲斯,會喺主場鬥由英超降班嘅錫菲聯😍!兩隊今季第一場聯賽都失分,相信都好想贏波打開今季勝利之門。史雲斯近年表現平穩,不過首席射手🇬🇭安達艾耶(André Ayew)離隊,會唔會影響球隊進攻能力會係一大疑問。好彩球隊仲有個主力前鋒🇯🇲路維(Jamal Lowe),佢嘅進攻能力一向都不容忽視,唔知今場佢可唔可以發揮水準呢🤔?

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿布斯達(Rhian Brewster)上季轉咗會嚟錫菲聯,喺前季曾經被外借到史雲斯嘅佢啱啱喺聯賽盃成功開齋,今次倒戈對史雲斯,又可唔可以踢出佢超過2300萬鎊嘅身價呢?

#香港開電視 #HKOpenTV #開電視 #77台 #英格蘭冠軍聯賽 #英冠 #史雲斯 #JamalLowe #錫菲聯 #RhianBrewster
---
隨時緊貼直播內容:
https://linktr.ee/HongKongOpenTV

【J.League】|札幌岡薩多 對 FC東京 ⚽
衛星直播 8月14日 下午 13:00

#札幌岡薩多 近期嘅表現平平👀,唔知係咪同前主力 #安達臣洛佩斯 嘅離隊有關呢🤔?不過今場嘅焦點一定係球隊嘅新力軍 #金子拓郎 (Takuro Kaneko)🤩,佢唔單止喺之前對戰橫濱FC時成功梅開二度🙌🏻,喺近幾場賽事當中佢都有多次射門機會,可以話係球隊嘅新希望🌟。

而 #FC東京 呢排就狀態大勇🔥,最近五場賽事連嬴三場,巴西🇧🇷嘅前鋒 #迭戈奧利維拉 (Diego Oliveira) 喺今個球季已經累積咗9個入球⚽,佔據球隊嘅主力位置😍,相信佢會係札幌岡薩多今場嘅頭號威脅對象💪🏻。

兩支球隊暫時都位居排行榜頭十位,到底今場球賽誰勝誰負🤓?記得唔好錯過晏晝嘅直播!

一齊睇日職直播:http://www.hkopentv.com/#/live

#香港開電視 #HKOpenTV #開電視 #77台 #JLeague #日職 #日職聯 #TakuroKaneko #DiegoOliveira
---
隨時緊貼直播內容:
東京1:0
85台直播緊韓假
江原對大邱

今晚77仲有英冠76台有德甲

好似冇
屌 炒十二碼
禾夫斯堡呢場頭5分鐘癲到
屌場邊咁多殘體廣告
1 :0
85播首爾對全北
19:00東網播不萊梅
又有韓假睇

其實cctvb 如果唔播荷甲不如播返我最期待嘅聯賽
播過一兩次 消失晒
Cable App先有,但冇得較中文
2:0
Tvb今季真係冇諗住播荷甲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞