美國以現時既軍力夠唔夠以一敵多國?

190 回覆
4 Like 6 Dislike
點解認為靠戰略轟炸可以贏到戰爭呢?平民對狂轟猛炸有好強忍耐力,唔會因此從內部推翻政府;現代工業經濟結構並唔脆弱,唔係單靠轟炸可以輕易打斷;斬首行動一嚟要搵人並唔容易(強如美國搵拉登都搵咗咁耐),二嚟一個死咗第二個可以頂上。
http://www.setn.com/News.aspx?NewsID=219020
睇德法英三甲不入 但都話佢地勁?
地又細,比人炸兩炸就玩完
點勁法

呢啲垃圾都有人信,唔係英德法,西班牙海軍夠秒台灣幾次

吹到台灣係列強

SAS排第六?

臺灣飛機圖
中國 俄羅斯 可能抆水D
但對英法德個炸應該一個美國夠做晒咁多國?

中國現時有30粒氫彈,亦係全球唯一既30粒。

氫彈同炸彈之母比, 邊個勁D??

如果放粒係旺角會點??

我住葵芳,應該死得7788
老實講句

美國軍力雖然係最強, 但如果要征服所有國家, 未必得
因為D國家玩游擊戰, 都可以玩死你

越南, 阿富汗, 伊拉克 就係咁

當然, 如果美國直接用核彈, 中子彈, 炸彈之母 將成個國家剷平, 咁無野好講

岩,真係要打杖時覺得陸軍最無用
控制空同海場戰爭已經贏左9成

所以計彈頭數量+制空權好有用

極不認同, 你有幾可見戰爭係靠海軍/空軍打贏
陸軍永遠都係首位

以為打杖 空軍海軍唔純熟 先要靠陸軍
而加個世代真係打起杖黎陸軍好似最無用,
好似玩BF咁 有幾何玩兵仔可以贏到場game
全部都係靠載具, 陸軍唯一勁既就係tank

我覺得最關鍵果part都係陸軍

當然制空權同海軍backup都重要

除非你真係痴線到鳩炸爛全部人地d野(咁樣個地方歸你都無意思,d資源會無曬)

唔係既話一定要派陸軍去完左場仗
老實講句

當然, 如果美國直接用核彈, 中子彈, 炸彈之母 將成個國家剷平, 咁無野好講

岩,真係要打杖時覺得陸軍最無用
控制空同海場戰爭已經贏左9成

所以計彈頭數量+制空權好有用

極不認同, 你有幾可見戰爭係靠海軍/空軍打贏
陸軍永遠都係首位

拎唔到制空權有幾多陸軍都死

制空權對支援陸軍係重要, 但制空權本身並不足以奠定勝局
美國海軍夠唔夠挑哂全球其他海軍機?
美國海軍夠唔夠挑哂全球其他海軍機?

表面上係勁過哂其他加埋
支那?
重點係跟唔跟戰爭法
強國呢D仆街真係會乜尻都唔理掉個核彈過去算數
重點係跟唔跟戰爭法

唔會, 因為有MAD
支那嘅軍事實力好似俾人吹大左。
重點係跟唔跟戰爭法

唔會, 因為有MAD

MAD都係一份無白紙黑字既MUTUAL AGREEMENT
如果真係要夾硬黎都唔一定要用自己國家
(eg 搵金仔禁仔啦屌)
http://www.setn.com/News.aspx?NewsID=219020
睇德法英三甲不入 但都話佢地勁?
地又細,比人炸兩炸就玩完
點勁法

呢啲垃圾都有人信,唔係英德法,西班牙海軍夠秒台灣幾次

吹到台灣係列強

SAS排第六?

臺灣飛機圖

完全唔覺得Delta會弱過Seals
咩叫敵幾多國
幾粒核彈整個物種滅絕都得啦 你話呢
其實如果被攻打嘅國家有核武
當佢知道自己就嚟玩完
去禁發射同你冚家產
係咪吹佢唔脹

如係
仲有邊個敢攻打有核武嘅國家

多年後 全世界都有核武
係咪就等於世界和平

無知一問
當佢知道自己就嚟玩完
去禁發射同你冚家產
係咪吹佢唔脹

如係

多年後 全世界都有核武
係咪就等於世界和平

無知一問

多年後資源唔夠既時侯就難d和平
當佢知道自己就嚟玩完
去禁發射同你冚家產
係咪吹佢唔脹

如係

多年後 全世界都有核武
係咪就等於世界和平

無知一問

攬炒真係吹佢唔脹
如果今時今日打仗首要轟炸目標一定係核電廠果啲
洗撚出核武咩
美國有iron man喎

如果放粒係旺角會點??

屌, d五毛真係乜鳩大話都講得出口,
真係人唔笑狗都吠,

全球唯一30粒氫彈? 氫彈係叫hermonuclear bomb,
美國有2千幾粒, 俄佬又有2千幾粒, 支那得百幾粒
打飛機新聞都好信

美國造過1500萬頓級氫彈,
蘇聯造過5000萬頓級氫彈,
你小支那最勁果粒係幾多丫

睇返你果篇打飛機新聞仲好笑, 講完自己果粒氫彈, 跟住話如果計最大果粒俄佬沙皇bomb, 2粒可以核平日本

我屌你老母, 人地俄佬核彈關你支那撚事咩
你輸俄佬20倍啊, 仲夠膽同佢相題併論
美國一個對全世界應該都可以。有專家指正

如果講科技同軍力,美團佬的確可怕,真係可以屈機成個地球。 但人力資源就難講。

一個post都有兩個笑點

德國唔講。。 英國新既艦同法國既戰機都好撚勁

德國冇真正軍力,英,法兩國就算把啦,唔好過強國多少。唔係科技問題,係人種問題,歐州佬太喜歡打飛機。
老實講句

咁如果要計後果就冇野好講,唔係美團佬唔一早霸哂成個地球咩。
但以單一軍力黎講,咩超英趕美絕對係痴人說夢。

如果放粒係旺角會點??

屌, d五毛真係乜鳩大話都講得出口,
真係人唔笑狗都吠,

全球唯一30粒氫彈? 氫彈係叫hermonuclear bomb,
美國有2千幾粒, 俄佬又有2千幾粒, 支那得百幾粒
打飛機新聞都好信

美國造過1500萬頓級氫彈,
蘇聯造過5000萬頓級氫彈,
你小支那最勁果粒係幾多丫

睇返你果篇打飛機新聞仲好笑, 講完自己果粒氫彈, 跟住話如果計最大果粒俄佬沙皇bomb, 2粒可以核平日本

我屌你老母, 人地俄佬核彈關你支那撚事咩
你輸俄佬20倍啊, 仲夠膽同佢相題併論

照你咁講 俄國打起杖黎似乎最勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞