美國以現時既軍力夠唔夠以一敵多國?

190 回覆
4 Like 6 Dislike
http://www.setn.com/News.aspx?NewsID=219020
睇德法英三甲不入 但都話佢地勁?
地又細,比人炸兩炸就玩完
點勁法

呢啲垃圾都有人信,唔係英德法,西班牙海軍夠秒台灣幾次

吹到台灣係列強

SAS排第六?

臺灣飛機圖

完全唔覺得Delta會弱過Seals

網絡聲量
唔係戰力排名
張圖仲要台灣人整既
成地精
如果以一對一計
除左俄羅斯同美國夠同強國打外,全世界無一個國家夠強國打。
利申 聽濕尻軍事專家講的

其實係計成本o者, 美國佬計軍力係無敵的,但科技背後係瘋狂燒銀紙,同成個國家政權成本。北泡係癲狗,全國死哂根本唔會care. 中國地大, 死幾多人理論上一定惡過美國。 相對地如果美國要挑機打人但影響到國內太多生命時,條數玩唔過。
成個post無人提間諜同僑民
拋開核彈頭唔講
美國最驚唔係打海外戰 根本無得輸
最驚係國內再爆幾次911
支那嘅軍事實力好似俾人吹大左。

咁,如果美國佬唔插手,強國都唔怕邊個。
中國 俄羅斯 可能抆水D
但對英法德個炸應該一個美國夠做晒咁多國?

一個post都有兩個笑點

德國唔講。。 英國新既艦同法國既戰機都好撚勁

德國冇真正軍力,英,法兩國就算把啦,唔好過強國多少。唔係科技問題,係人種問題,歐州佬太喜歡打飛機。

法國佬本身最叻投降
英國海軍實力都大不如前

好耐以前北洋海軍有個法國軍官教士兵,打到差唔多,唔夠打就好投降。比人炒左。

中國現時有30粒氫彈,亦係全球唯一既30粒。

氫彈同炸彈之母比, 邊個勁D??

如果放粒係旺角會點??

我住葵芳,應該死得7788

屌, d五毛真係乜鳩大話都講得出口,
真係人唔笑狗都吠,

全球唯一30粒氫彈? 氫彈係叫hermonuclear bomb,
美國有2千幾粒, 俄佬又有2千幾粒, 支那得百幾粒
打飛機新聞都好信

美國造過1500萬頓級氫彈,
蘇聯造過5000萬頓級氫彈,
你小支那最勁果粒係幾多丫

睇返你果篇打飛機新聞仲好笑, 講完自己果粒氫彈, 跟住話如果計最大果粒俄佬沙皇bomb, 2粒可以核平日本

我屌你老母, 人地俄佬核彈關你支那撚事咩
你輸俄佬20倍啊, 仲夠膽同佢相題併論

照你咁講 俄國打起杖黎似乎最勁

係啊, 勁撚過中國多多聲

你話我聽支那有咩勁

見到d人話中國人多就真係想笑
你估而家仲係鬥人多咩
金仔有120萬軍人啊, 但有撚人驚佢d海陸空軍咩

德國冇真正軍力,英,法兩國就算把啦,唔好過強國多少。唔係科技問題,係人種問題,歐州佬太喜歡打飛機。

法國佬本身最叻投降
英國海軍實力都大不如前

超,支那得架漏水遼寧艦同幾架老爺性能戰機tim
仲要解放軍幾乎一場仗都未打過,就連苗華都冇打過咩仗,如果用你上面既理由,咁支那咪要排最尾?

英國海軍不如前但唔係垃圾,法國同德國武器都算好
數據顯示
美國海軍軍力足以一個打晒全世界
當然戰爭有超撚多因素

緬甸炸鳩雲南幾次中國都冇反應
中國連菲律賓都唔敢搞呀
已經講日本 俄佬呢啲啦
唔怕邊個
犯我中華者 雖遠必口誅

緬甸炸鳩雲南幾次中國都冇反應
中國連菲律賓都唔敢搞呀
已經講日本 俄佬呢啲啦
唔怕邊個
犯我中華者 雖遠必口誅

*已經唔講
老實講句

美國軍力雖然係最強, 但如果要征服所有國家, 未必得
因為D國家玩游擊戰, 都可以玩死你

越南, 阿富汗, 伊拉克 就係咁

當然, 如果美國直接用核彈, 中子彈, 炸彈之母 將成個國家剷平, 咁無野好講

岩,真係要打杖時覺得陸軍最無用
控制空同海場戰爭已經贏左9成

所以計彈頭數量+制空權好有用

極不認同, 你有幾可見戰爭係靠海軍/空軍打贏
陸軍永遠都係首位

以為打杖 空軍海軍唔純熟 先要靠陸軍
而加個世代真係打起杖黎陸軍好似最無用,
好似玩BF咁 有幾何玩兵仔可以贏到場game
全部都係靠載具, 陸軍唯一勁既就係tank

比你炸哂d重要城市,我拎個廢墟黎做咩....
仲要哂唔知幾多千個億

如果你想得到1個國家 一定係陸軍
破壞一個國家,而又要用到咁大成本,又無錢分,搵鬼走去打

法國佬本身最叻投降
英國海軍實力都大不如前

超,支那得架漏水遼寧艦同幾架老爺性能戰機tim
仲要解放軍幾乎一場仗都未打過,就連苗華都冇打過咩仗,如果用你上面既理由,咁支那咪要排最尾?

英國海軍不如前但唔係垃圾,法國同德國武器都算好

英國兩隻QE class 法國一隻戴高樂
都夠英法穩守海軍第二第三
中國遼寧艦淨係可以用黎訓練 起埋隻002都唔夠英法啦

強國都係差啲
係勝在夠人多
除非啲人肯同你堆人咁去打
如果唔係我覺得都係好蚊水
其實強國軍力差不多取代北極熊no.2地位,全面超越照計都唔使幾多年,但美國拋離第二位太多,淨講常規武器(下下講核彈嘥氣),其他國家可以點打美國航母?打唔到航母永遠無得贏,人地擺啲玩具喺你門口你就同人哋啲玩具玩,除非DF21D/俄佬高超音速反艦飛彈真係掂,唔係你同人地鬥航母人地玩左幾十年點追都追唔到啦
美國內部d 左膠先係最大敵人
其實我覺得人多已經冇咩用
之前人多 可以打游擊
長打長有
但係現代軍事 根本就係鬥機動性 同作戰力
唔好講話核唔核彈
淨係幾部f20 隱形戰機 配備4支 導彈
軍事基地都爆幾個

講埋核彈
金仔都可以以一敵國s 啦
(如果金仔個啲可以射得出)

的確係
美國人命值錢過俄羅斯同中國好多
俄羅斯同中國可以話知啲人死
但美國唔可以
而且美國人係有權利同權力去反抗到政府
但俄羅斯人同中國人就唔得 政府話東就東話西就西
打起上黎美國嘅顧慮多好多
好似當年越戰咁 軍事上美根根本贏晒 傷亡亦好小
但國為反戰情緒太高漲而最後要退兵
班中國人仲厚顏無恥到覺得自己真係靠實力贏左越戰贏左美國 成日攞出黎打飛機
http://www.setn.com/News.aspx?NewsID=219020
睇德法英三甲不入 但都話佢地勁?
地又細,比人炸兩炸就玩完
點勁法

呢啲垃圾都有人信,唔係英德法,西班牙海軍夠秒台灣幾次

吹到台灣係列強

SAS排第六?

臺灣飛機圖

完全唔覺得Delta會弱過Seals

睇佢下面註解 應該係講緊台仔search engine最多同類軍部隊黎排名 台仔唔search返自己友點得

比你炸哂d重要城市,我拎個廢墟黎做咩....
仲要哂唔知幾多千個億

如果你想得到1個國家 一定係陸軍
破壞一個國家,而又要用到咁大成本,又無錢分,搵鬼走去打

仲玩19世紀果套要完全佔領成個國家咩
現代經濟你炸一炸港口大城市再封鎖海岸線就唔投降都唔得啦
發達國家輸曬海權空權之後冇可能仲可以大撤退去山區反擊
真係變做遊擊隊果陣已經大勢已去啦

的確係
但美國唔可以
班中國人仲厚顏無恥到覺得自己真係靠實力贏左越戰贏左美國 成日攞出黎打飛機

大陸係用人命換美國資源同金錢
死200萬人打到美國無錢
雖然打得好撚難睇,但係都算叫贏既

的確係
但美國唔可以

大陸係用人命換美國資源同金錢
死200萬人打到美國無錢
雖然打得好撚難睇,但係都算叫贏既

13億人口不是跟你開玩笑的
成個post無人提間諜同僑民
拋開核彈頭唔講
美國最驚唔係打海外戰 根本無得輸
最驚係國內再爆幾次911

未來戰爭,出手先有優勢

講情報,Google facebook到時實爆資料,microsoft,ibm 等公司一直俾人話賣既產品有後門⋯⋯仲未計hackers

射核彈要靠衛星,美國既艦隊係有打衛星能力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞