有無巴絲長期受住胃脹肚脹之苦? (5)

1001 回覆
22 Like 3 Dislike
我已經無食 因為都無咩用
我都係突然有幾日無事 又突然連續有事幾星期 最嚴重係飲一啖水都頂
食量無問題, 但長期都有胃氣ER出黎, 朝早未食野都會有
反而我食胃藥係有用
但係我基本上每日都要食幾次胃藥
我未試過幾日冇事呢排日日都有事
我長期有情緒問題+胃氣脹
睇中醫睇到個中醫都要放棄治療 話可以食中藥都比我食哂
果一刻我差D想屌佢老母

最近精神醫生改左隻血清素比我 雖然情緒唔覺有咩改善 但奇在胃氣脹既情況無哂 ->Remirta
返來匯報下
睇左兩次中醫
除左放假飲酒之外 上面既野戒哂
一星期做五日運動 返工飲暖水
好返好多醫師都話進度咁快
但長遠唔知點維持 天氣愈來愈熱 一定想食凍野
完sem又自然好返
會唔會中藥要人夾人?
Ching係咪醫好左
斷斷續續食ppi食左成年 胃痛都係斷唔到尾
係咪應該放棄唔好再食?
個肚對上唔知點解有時會抽搐
唔知 個中醫垃圾到我想投訴佢 有一次佢幫我針灸完 問都唔問我有咩反應就見下個症 果時又唔係多人 間診所我見佢有唔同醫生專睇唔同證 又有分店 諗住都ok點知伏到喊

BTW照過胃鏡 醫生話無乜野特別發現 佢話天生就有D人係咁樣 無得解

我以前一起身個胃D 胃氣頂到上心口 早餐都唔想食 日日不停嘔氣 改左隻血清素胃氣無哂
我都唔知點解 暫時有番D胃口

不過胃同皮膚呢D野真係對某個人有用但未必同其他人有用 大家都係估下估下
比多d錢去私家照啦
我從來唔痛,只會反胃。
兩種唔同既辛苦。
我一個月會有一個星期無事,個個星期係經期。
其他三個禮拜,食一餐反胃一餐,食左藥都照反胃。
我係去私家呀~呢,嘉賓大廈果間,好出名。
佢收我5000蚊架,有麻醉藥掛……我唔肯定……驚驚
最近比胃氣頂都冇哂胃口食好少
我懂
每日長期都有胃氣 無咩停過 一緊張就更加勁
今日試下買你地介紹既益生菌 有用啦希望
超級耐冇上嚟,想update下自己情況,我諗我可以講我接近好返了

轉咗工後停咗中藥,三四個月前停埋消化酵素,依家只需要戒口就冇事
我都係咁
黎m嗰四五日就冇事,其他日子就有事
個胃又出事

又嘔
我上個月都係咁
依家就好返少少
我終於有同路人啦,jm
身同感受。
明你點慘
不過都好好奇點解淨係嗰幾日冇事
但係嗰幾日有時都會反胃溝埋M痛唔多覺
有無人食過活性碳?聽講可以解胃氣脹問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞