已經忍唔撚到香港政府好想爆

1001 回覆
2866 Like 87 Dislike
根本個政府就唔會真心為市民服務

係嘅一早起多d 公屋出黎俾哂d 上唔到樓人住

但咁樣會做就左一大部份人唔會搵錢儲首期

個個有公屋住 仲邊有人買樓 一班商家地產佬食乜

依家咁樣 輪唔到公屋嘅人繼續輪唔到 冇人會理

繼續係社會下游生活提供勞動力供養上游嘅人

夾係中間稍為有錢少少嘅 就狗衝呼吸plan

成世人返工供樓 個個都為左返工供樓 就冇人搞事

一環扣一環 有政府撐住地產霸權 一齊壓榨香港市民

留係香港好難有出頭天

奉勸各位出黎做野幾年 儲到d 錢嘅 好應該出去闖下
人地叫牙痛不是病唔係牙痛不是痛
如果佢有認知障礙你應該有閱讀障礙
5毛唔是咁做的
咁你慘了, 為左令你唔需要追求高層次需求
共產黨一定會搞衰經濟得你無飯開
無錯
根撚本係制度問題
制度問題根源喺邊我諗全香港都好清楚
所以我真係唔明點解有人仲係想又傾又砌
根本香港大把地
新加坡都高壓
但無人反
人地有祖屋
政府唔賣地, 私人單位落成量=0
港女邊度會去搵私樓仔結婚?
港男邊有得變私樓仔打飛機
完美例子
連基本生活都未解決定,仲追求咩夢想
啲人痴線
算啦樓主 真係唔明成日唸住港樓做乜
無樓乜都做唔到呢啲大中華思想要改下
你成世人為層納米樓生存?你人生咁可悲?
努力繼續返工食黃店得閒嬲下再炒股等移民仲好
仲買香港樓嘅都係on撚9
咁鍾意做奴隸咁鍾意俾人剝削?
就係想你冇錢買樓就唔生小朋友 唔結婚,之後就少一個香港人
棕地政策 源自 基本法第40條
呢條不平等條例令到香港少左最少1300公頃地土
另一方面造就一班所謂 "原居民" 一出世就擁有地權
所以先有等埋發叔呢件柒事

直接廢除棕地政策 先係最基本解決香港現時土地缺少既問題
有講過買樓?
國安法都立到
棕地唔難過支那法
填海+填平D山+拆郊野公園
做夠呢3樣=OK
我再覆一次, 我當你廢除左40條啦
我當你地主唔交地就出解放軍回收啦
呢類仆街你又打算點搞
天平山村 瘋狂僭建劏房 政府收入恐陷賠償黑洞
https://investtalk-lisa.blogspot.com/2018/11/blog-post_65.html
人地睇清楚你華人劣根性 將你基本日常所需變做負擔 咁咪大把人要乖乖返工賺錢 唔敢黎搞野/作高風險抗爭 你睇下被捕人士同前線 大部分都係學生黎 成年人大部分保著自己份工 明哲保身 口屌,心憎政府 但身體最後都要誠實日日做奴迫著玩e個香港反智社會遊戲 唔係無錢開飯 供樓/交租時 無人可憐幫你
禁止啲人落嚟先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞