已經忍唔撚到香港政府好想爆

1001 回覆
2866 Like 87 Dislike
話口未完,即係有件奴隸衝入黎
樓市gogogo
政府同黑社會有咩分別,逼人交稅租貴樓
霸住啲地死都唔起就係想保班收租人士真係好荒謬,間接令到經濟停滯畸胎發展
藍絲成日講世界大城巿都係咁...
1. 香港係咪同人地一樣咁的生活質素?
2. 你香港同大陸兩個制度。等於冇得走,逼你租貴樓。

最撚冇貢獻果班房撚樣就係收租果班。但果班人就最富裕。
我唔係話要大家一撚樣共產。但你個政府亦冇理由乜撚都唔理
輸開頭
人地開頭就有筆錢買樓
其實我唔反對人錢搵錢。我理得佢買一千部林寶堅尼都唔關我事。
但住屋呢d必需品。係咪要管制下?
死症,唔通政府推政策出黎唔俾炒樓
整死班供緊樓嘅人,等佢地負資產?
供樓班人多啲人定無樓住嘅人多啲?
我再想問點解要幫果班炒家?
依家班仆街樓供樓仲要好貴租俾人喎,依家人工中位數萬五蚊租屋己經萬二蚊

你買一層點會負資產,炒樓就難講
基本上全世界同香港似既得新加坡,但係人地做到,香港做唔到
九一定律,有樓果D都係社會上最高層既人,呢班有話事權既得利益者點會想失去自己既利益
因為我地班高官手上好多劏房
你地唔信問波波局長
炒樓導致負資產怨邊個?
點解政府仲要幫佢?
點解要犧牲大眾市民,佢地有特權?
成日話驚經濟冧,你睇反修例運動加肺炎個經濟都未冧
個政府又始到終都根本唔想解決
而家政府醞釀緊另一次風暴。
睇返歷史根本就係中國人嘅劣根性永遠玩磚頭遊戲,點解共產黨會贏得中國就係當時地主問題不斷去壓榨啲人民導致有鬥地主嘅情況出現不過香港都好快,當一個人去到絕望有咩做唔出
其實政府鼓勵你聚個大陸老婆排公屋
爆碌撚咩
當你狗炸
你有槍反抗咩傻仔
聽日準時返工啦
唔係屎都無得你食
港女又唔爭氣
777:
係,有特權
你咬我食?
要解決都係解決你班蟻民
好想推
兩屆政府都係垃圾
其實我都想知點搞

自己衰,原本15年前上左車

後來故仔真係好撚慘情
我剩係睇到你係弱智既問題
有無想過咁多垃圾留言就係你呢類人而搞成咁
科技同技術,有冇例子?我指係可以上得國際舞台既。

錢香港就真係大把,但集中係以金融,地產係首既人手上。有錢既人就愈識玩財技,變得更加有錢
其實真係想理性討論分享下辦法互相幫助

但一講,就有班仆街衝出來冷嘲熱諷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞