已經忍唔撚到香港政府好想爆

1001 回覆
2866 Like 87 Dislike
你都戇鳩,你會唔會見到街邊啲蟻搬嘢好辛苦而開心

呢樣嘢只係你主觀認為政府當你係人而產生嘅諗法,實際上我哋每一個香港人都同隻蟻無分別
同埋都係個句,唔滿意香港既,其實可以離開你離開就唔洗再交香港啲稅child 登仔成日提倡既美國,Trump Trump 都講過架,唔鍾意美國咪走
咁我可以種大麻我唔食咪得囉
我放盆花係欣賞
咁你盤花本身就係受管制藥物你連私人入口都唔比,你唔會正途有得買莫講話用
就算做蟻都會揀過最勁嘅蟻后
揀個唔識生蟻嘅蟻后做乜鳩?等絕後?等其他蟻攻擊你?
你唔俾人用就唔好俾人買啦!
所以話個法例唔更新囉你明唔明呀
豬西
你老母點解生你咁撚蠢
香港政府就係太多你呢啲人先搞到個社會咁撚多怨氣
你唔俾人用就禁只買賣
好似新加坡唔俾食香口膠直頭法唔俾賣唔俾食,你講乜撚留係屋欣賞姐
同你曬精
政府鼓勵人生仔,但係立法屌閪一定要人帶套,咁點生仔,跟住你呢啲人話安全套99%仲有1%機會生到叫人努力啲屌多
child 登仔真係好癡線,都話左你搞得掂個三保咪比你揸出街你都好撚自私下,揸個撚屌風火輪出到街比你撞死個個真係慘你搞唔掂個政府都無完全剝削你,比你擁用,擺係屋企欣賞或者係封閉道路入面慢慢玩你個風火輪

咁新加玻呢層我覺得一刀切反而太盡你唔比有香口膠collector, 鍾意收藏唔同款既香口膠,但就比新加玻政府唔比賣,所以佢就做唔到collector

香港地咪算係咁
好撚多例子個政府好撚唔掂
最低工資又超過咗申請公屋最基本限額
好似牛肉乾咁多年來又唔加價值搞到啲仆街亂鳩咁泊,其他國家用緊電子炒票,香港仲用緊手寫(大佬堂堂一個國際都市)
一個現代社會,俾一班連電腦都唔識用老不死帶領個社會你話死唔死
成班老不死成60幾歲都霸住做,又跟唔上社會節奏
你蠢真係唔係扮
唔識立法制定風火輪制造商最高時速?
你見過電動輪椅撞死人未?
你見過電動輪椅要買三保未?
單車最高時速每小時296公里速度,你洗唔洗叫佢買三保?你唔怕佢撞死人?
成日故步自封唔肯嘗試新事物
不如你返去古代啦
搭車會撞車會死人㗎不如比隻馬你騎啦!
你唔好玩電話啦傷眼㗎要戴眼鏡㗎
你唔好開燈啦用蠟燭啦開得我驚電死你呀
明知有問題都唔去解決到底你哋呢啲咩人嚟㗎
真係好撚恐怖
好撚癲,撞車會撞死人係inevitable risk, that's why 所有係馬路上行駛既車輛都要有三保,去保障其他道路使用者既性命及財產安全你個風火輪政府由頭都尾都無話唔比你揸,你去搵間保險公司保你咪得到時你咪可以慢慢揸出街玩
講起單車徑都有啲戇鳩
條單車徑踩唔夠20米就要人落車推單車行過行人路,究竟邊撚個設計
個政府諗緊乜撚嘢
連登仔又肯定叫人哋唔怨
20米嘅單車徑,真係為興趣肯定係咁啦
你係咪戇撚鳩呀咁使唔使去運輸署出個車牌?
保達跑得咁快我驚佢撞死人不如叫埋佢去買3保
不如叫埋餐廳買三保,我驚啲客人食飯哽死到時都有錢賠㗎嘛
好心你就唔好諗埋啲戇鳩野啦
人每做一件事都有佢嘅風險驚咁撚多做乜鳩
有問題就要提出就要去解決你唔好將問題變成埋怨叫人接受現實咁呢個社會點會進步
依家個政府有問題咪解決係咪要屌佢先屌到佢肯做為止叼醒佢
你都好撚自撚私下,為一己私欲就將撞死人既risk 完全無視,係child 登仔先得你啲例子真係好尷尬你餐廳食野個例子真係哭撚左你去餐廳食野食物中毒就梗係餐廳既責任啦,但你話食野哽死,我想問下,你去餐廳食野,係你吞落落肚定係間餐廳餵你食成個吞嚥既過程,都係你個人既責任黎
你阻住我進步你都好撚自私
唔撚同你拗
你覺得有問題就有問題我覺得冇問題就冇問題
你唔鍾意咪比負評
你唔好喺呢度嘥時間你快啲去增值啦
我淨係想同啲正評嘅人傾偈
全香港好多人都覺得香港嘅房屋制度好有問題
你就覺得冇咁其實都冇乜嘢傾呀
你同林鄭一樣都覺得自己冇問題咁咪得囉
衣,食,住,行,仲有性,里五樣係人類基本需求

連女人都比人炒到貴一貴,揾隻豬西ptgf拖下手都收成千蚊,世界沒有最瘋狂,只有更瘋狂
改變到以樓為本既社會風氣先囉
有限既資源無限既人想要,有乜可能唔搶貴
但其實每個資本主義市場都係咁汰弱留強
怨樓貴之時柏傲莊又爆飛爆到七彩
證明香港買得起貴樓既人真係好多好多
首先個政府保障返自己人,不斷俾啲大陸人落嚟搶資源, 不如禁止佢哋來
江山係香港人自己開闢嘅點解要同外人分享
大陸大把地啦大把城市落嚟搶乜鳩呀
最仆街係政府幫手幫佢哋搶
呢個真
每日150
個個落到黎第一時間輪公屋
有時睇到啲po話大陸有樓既落到黎都照派到公屋,真係覺得香港基層好可憐
on9
想有地方住咁基本嘅需求都要比你屌?
仲有大把人覺得無問題
公屋定義係俾有需要嘅香港人申請而家變成大陸人同啲南亞人天堂我屌政府老母
自己人無得住俾外人住搞撚錯
好心政府趕走啲南亞人
大陸人落嚟香港要做夠20年野先可以享受香港福利

最撚仆街啲社工成日幫啲未滿住夠7年嘅新香港人打尖排公屋

第一步炒撚晒社工先
挑,你屌人老母都冇用啦
個世界都唔會改變..
單車296公里?😂😂😂😂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞