已經忍唔撚到香港政府好想爆

1001 回覆
2866 Like 87 Dislike
班撚樣係鍾意搞屎棍
明明住嘅問題咁基本都未搞掂
咁緊係解決咗呢個問題先啦
啲撚樣硬就要懶鳩叻走出黎串人柒唔切咁
根本要限制一個人只能有一間屋
如果父母留落嚟只可以自己住或者賣出去,不可以留俾個孫除非個孫嘅父母死晒就除外,更加不可以租比其他人住和借比人住,如有犯法就沒收間屋
屋權不可以轉給未成年親屬除非父母傷亡
限制地產商投完地皮要喺20年內起好及出售,如果賣唔出就要成本價賣返俾政府
是d政棍收錢囉
資本主義下係冇可能。你講呢樣野其實同共產主義差不多

樓主爆成點?今個月交租未?
因為炒家條命值錢過你,
對香港金融體制貢獻重要過你,
交税交得多過你。

勸你認清楚自己實力,
接受自己係地底泥嘅事實,
生活會開心好多。
其實要限制資金進入樓市,每個人買第二間屋要收重稅

同時公營房屋要非商品化,而家綠置居、租置公屋同居屋都係比機會將公營房屋單位流入私人市場炒賣
我有份揀架個政府?戇鳩!
典型冇批判性思考嘅連衞兵 咪就係你呢啲冇腦嘅人搞到黃營越黎越低質囉
咪撚玩啦
知唔知咩叫共產
你返去你老母個閪入面
邊方面共產?禁止樓供樓都共產?
點解唔認命?
生存係我權利
重點呀爺俾個仔,個仔俾個孫一代傳一代搞到崎胎
人類真係好撚慘,一出世啲地俾啲黑色社霸哂
做隻動物好過
真係好笑我都係被逼生活垃圾政權之下,不斷被政府強姦
資本主義,限制人供樓咩玩法呢?係度呻有撚用咩
收撚皮啦你
你交通工具你咪一樣限制人地唔俾加
的士牌、教車牌限制數量又咩玩法?
限制王維基發展娛樂業咩玩法?
唔俾人係到講嘢咩玩法?
真係on99, 限加價同限人買樓明明兩樣野都可以拉埋一齊講。

政府咪用左印花稅幫你限左人買第2層樓啦。
限人買樓?資本主義咁教你架咩?
資本主義喎
點解唔俾人做生意?
限制的士牌?
你係唔係垃圾政府果班人?印花稅限制到人買第二層
點解有咁多人手上咁多層
你瞓撚未
推乜鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞