已經忍唔撚到香港政府好想爆

1001 回覆
2866 Like 87 Dislike
好想爆
有技術同科技咩
起成40樓高唔算技術?
20秒由1樓上到40樓唔係科技
正苦官員是地主,佢哋班撚樣一定唔會起樓
依個政府要製造大量所謂既LOSER
香港沒有科技 - 港共唔比香港人搞科技,可能驚香港人太有創造力令深圳收皮
你個名影衰個英文字
Block
居屋由萬幾間一年
跌到無
比心機啲搵野增值自己啦,日日係到怨天怨地係無用科技愈先進既地方代表你搵食既技能要求係愈高,你呢挺人日日係到幻想香港以前既樓價係冇意思你要平你咪返大陸啲三四線城市,但你又唔肯,係鍾意香港既現代化城市生活,就要付出相應既技能價值,讀個爛鬼學位出黎,又唔係專業,到出黎做野怨人工低
你有咩高見?
同你呢啲講曬氣
成日叫人增值增值咗有多啲錢架?
你喜啦咁,繼續係到怨天怨地
呢啲唔係怨,個制度有問題政府唔去政視
好似風火輪咁,其他國家合法使用但香港犯法最好笑政府又商家買賣風火輪
你不如叫政府唔好咁懶仲好過啦!我有錢交稅俾政府又唔做嘢咁交稅又做乜?
一睇就知道你無樓,有樓會想政府起公屋?
公屋仔,食💩啦你
又怨個政府你有冇諗過,你揀人人揀你,你自身既能力已經不符合呢個城市既需求,自不然人工就會低,你大可以去一啲符合你能力既地方居仔再者你提風火輪,一句好簡單,你有冇三保?撞死人你賠得起?單車行馬路啲人已經屌晒鬼,你仲同我講風火輪
我收你皮
我係屋村仔家中1500尺,試過洗地要成個鐘未?

香港好多法例主離撚曬地
個政府又唔去更新搞到好多問出現
最撚不爽俾啲呀叉同大陸人搶曬啲資源,睇個醫生都要成半日
你知唔知香港有幾多行街紙,我帶你去睇下
你又唔講啲仆街係單車徑跑步?
咁你又俾商家買賣風火輪?
你真係幾撚好笑
你屋幾尺
私屋仔
比你買賣,同比唔比你用,從來冇衝突你可以買一百幾廿部呢啲撚屌風火輪,掛係你屋企慢慢鑒賞 但你要係行人路上面用既時候,唔該你保障下道路上無辜既行人,一個唔好彩比你撞死,你個傻鳩又口擘擘咁成個傻閪咁
住大澳洗唔洗要有船牌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞