[多圖慎入] 機械人產品綜合討論區 玖 謝絕老翻 歡迎互毒 黑白馬鹿 善用不推文

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
其實都佔咗好大部份玩具
呢隻唔錯,可一戰
呢排我會盡量post多啲呢個list嘅嘢
應該有9成以上...
不過其中最貴嘅HOTTOYS同神話無掂, 都仲OK嘅...
METAL BUILD同老變我都有玩極少量
其他個幾樣我唔會中招
無布料純機械樣好啲
老千對布料嘅控制真係好麻麻
呢隻嘢要收成五舊水

一隻預百零其實都真係差不多既,普通斬件賣好似都要呢個價
你唔鐘意嘅, 1百你都唔會買...
我真係覺得好醜樣, 唔係普通嗰隻, 係勁醜樣
便有便玩, 貴有貴玩, 你幾百幾百一隻會買得仲多
而且發覺太多細比例細粒野堆埋一齊唔多好睇
而家偏向買機械人既入屋門檻要15cm以上,除非本身好似魔神嗰啲就另計
同模唔同機都可以,同模同機就盡量唔好,除非武裝有分別好吸引先可以考慮
人就基本上都係得1/12 size,我應該都係得真骨電王先會係咁買,其他都應該可以由佢
粘土人就除非出埋啲買埋就可以完line既野(暫時應該得兩個),如果唔係都戒咗
依家都剩係買平野
近期最貴係隻二手合金魂伊迪安了
我同你諗法相近, 但方向相反
大隻個啲少玩左, KEEP細隻嘅多

SHF我都係算了, 2年2.0, 4年真骨雕, 再過2年又真骨雕骨頂...
NENDOROID 停左好耐了, 開頭個批出油洗到絕晒望, 即時斬纜直至依家
我開始寧願黎一隻入另一隻入番盒咁樣,一堆細既而家就喺晒阿媽嗰邊
咁再過多個10年我覺得上十個平成拉打應該都難再出,係都出後十個或者出唔齊
BAMDIE成日都扣起一兩隻唔出齊, 係好反胃...

我等新居裝修完, 都會清一埋野出去, 放到發霉不如益下有緣人
學識斷捨離
細個啱啱大學畢業時真係咩都要...
但親眼見到一直無開盒, 係盒內肢離破碎嘅幾盒合金
放櫃裏面出油溶到七彩嘅NENDOROID同山口式
成櫃由合金到扭蛋都發霉
再加埋窗上同櫃門上左隔紫外光貼, 照樣極速變色
經歷左咁多後, 我真係買少左好多...
發霉?!櫃冇放抽濕?
變黃呢啲就一早習慣咗
有開吸濕個啲, 但個時嫌膠味太勁, 放左啲香味珠, 就全櫃仆街了。

變黃下一步就係變埋脆
我就都係就咁開吸濕象,咁多年都冇咩問題
你咁講似乎係香味珠既引起既問題黎
不過玩得扭蛋盒蛋真係要預有臭膠味
100%確定係香珠問題, 個時兩個櫃嘅所有玩具要洗一次加吹乾,
諗起都想嘔

吸濕象+冷氣/抽濕機應該可以解決大部份發霉問題
但我海邊, 所以本身都高危啲

三零阿老煩大貨終於派街
平平穩穩, 可動一般, 有愛可一入
砌隻Second G出黎玩吓
上色靚唔靚?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞