Samsung Galaxy 集中討論區 (94) Z Fold2 |Buds Live | Note20U 繼續叫春!

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
我暫時都係每日一充,又未需要30mins充滿咁快
同埋你咁高W去充部機好q熱架啵
係街已經見到有人用銅色 buds live
買左 note 20 都唔知幾時有
倒水電
睇過好多圖多數都唔會成個mon綠,成個mon都綠嘅話就應該真係壞mon,不過去換都好嘅,反正又唔使錢,咪睇吓係咪真係部部都咁
最暗係睇唔到,25%左右先最明顯
大家用緊邊隻keyboard?
本來用gboard, 不過見佢裝咗swiftkey 又幾靚
用唔到無線叉電都算,連 NFC 都封埋喎

暫時okay
其實就算有超快充,佢都會向下兼容比較慢嘅QC 2.0之類嘅普通慢充規格,至於發熱方面,呢個係手機廠嘅問題 人地做到你做唔到就係技術問題,都係嗰句,你賣最貴+頂住android機皇呢個稱號,你就無咩藉口,顧客未必個個需要,但你唔可以無。
你單賣隻超高速牛/ 只支援ultra都得,但你無就真係...
n20u
唔知由幾時開始,屌米比到科技界嘅驚喜居然會大過samsung... 唉
塊ltpo mon搞到咁,粒exynos1000而家又無amd gpu,隔離支那廠同apple無論手機定laptop pad都發撚曬力,到時如果s21真係咁,我就襯呢個時候換iphone算,反正都用緊macbook做野,又有得用apple glass
part 1 已經講左有呢部
想問邊度有n20u鏡頭保護貼賣平啲既
淘寶最平

又有d想買了
因為好多時小米啲出品唔理質素
有咗先算啫
佢講到粒腎好似好正咁
除左第2點有d卻步
我諗唔會有人買完手機唔用原廠俾嘅牛叉電而特登拎第2隻牛叉掛,發熱問題係幾重要...25W我已經覺得叉住玩手機唔太好, 太高W咪盞舊電壽命短 同埋又無必要30mins滿電咁快 咁不如d資源放係其他地方仲好
用緊 n10+ 25w
31分鐘叉到55%我覺得快
叉電速度應該只係其中一個考慮點
電話係成個package 去考慮 (電 續航 相機 ui 安全 外觀 手感) smasung旗艦 package 其實算最top嗰堆

我都好憎呢樣
出街隔離啲人用埋啲垃圾漏音耳機真係好煩
Samsung同apple本身咪咁,快充頭要額外選購,你中意咪繼續用佢原裝25w慢慢錫住你舊電,呢個係你嘅選擇,唔係廠家唔做出黎嘅藉口。 用得android旗艦大家都係貪佢多黑科技同自由度高姐,佢做到咁保守又咁貴
我諗呢次設計條仆街應該係akg某啲老鬼,好記得佢地曾經設計過一款超開放式旗艦耳牛,就咁兩長方形speaker對落隻耳度 係耳機史上第一個可以無限接近完美還原喇叭級真實音場嘅耳牛黎,呢隻buds live設計思路有啲接近
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞