(白痴港女) 幫廢老拎行李變販毒,面臨死刑

235 回覆
88 Like 23 Dislike
係咪我理解錯定咩?
篇文邊到講佢拎埋行李過關?
現今社會根本就係行緊歪道

正如我比人偷野
人地只會話你做咩唔保管好自己財物
唔會話個賊唔岩

所以只能怪自己係現今社會風氣下唔識保護自己

True
大部分連登仔就係咁
前兩年灣仔行行下都有個阿婆叫我幫佢擺袋野
細細個成日睇警訊都冇聽過依種手法 中左佢伏
幫佢拿到上巴士 事後fd講先知 但係佢望住我中伏 好彩冇差佬𢭃
如果個個話幫人拎唔洗坐就唔洗拉人啦
係咪我理解錯定咩?
篇文邊到講佢拎埋行李過關?

係吖,篇報導唔清唔楚,但係連登仔已經喺度嗌緊交。

其實要拉埋比行李果位先合理
如果係咁下下叫人幫手拎
實有蠢人中伏架
痴撚線

正如我比人偷野
唔會話個賊唔岩

True
大部分連登仔就係咁

防人之心不可無
而家個重點唔係佢幫人就係on9
係要識點樣幫手得嚟唔好自己奶野
成五十歲唔係應該要識咩

正如我比人偷野
唔會話個賊唔岩

True
大部分連登仔就係咁

防人之心不可無
而家個重點唔係佢幫人就係on9
係要識點樣幫手得嚟唔好自己奶野
成五十歲唔係應該要識咩

幫人係好 但唔該睇下咩事先喇
乜鳩都話幫人就大撚哂咩
根本係國家問題
同樣情況,係美國嘅話個個都會幫
上面班傻閪根本反廢老反到亂咁黎
將人地做好事講到做錯咁比你地係咁笑,但你地唔係揾個問題根本,而係笑受害者
幾條港仔係度圍威喂可能好開心
出到去?比人覺得你白痴炸
我第一個笑你on9先

受害者係蠢,我唔會笑佢

但係你都唔好衝出黎柒喇
咩國家問題阿?你試下去美國過海關果陣叫路人幫你帶行李過去,睇下有冇人幫你?搜到有毒品,走私品,坐幾十碌都有可能阿

你唔好柒好過啦
我係美國咁多年
幫都幫過幾廿次
根本係人嘅問題

你冇事,冇人害你係你好彩咋
唔代表咁做安全阿弱智仔
老豆到我大個左都成日提,幾熟都唔可以幫人拿野過關,叫佢自己拿返,最多過晒關先幫
啲濕尻國家濕尻法律

如果無依啲案例可能我都會賴野
老豆由細已經教落過關唔好幫人拎野

無錯....你話喺條帶到拎落嚟都算, 有咩可能幫人拎入境

本來覺得佢多疑同9up 點知宜家活生生既例子證明左佢係岩既
上面班人覺得自己好型?

班人慣性咩都唔理 笑柒左先 呢個世界得佢地係正常人高高在上

班人痴撚線

其實要拉埋比行李果位先合理
如果係咁下下叫人幫手拎
實有蠢人中伏架

見你衰左都扮件行李唔係自己同唔識你啦
如果拎過關抵佢死啦
但如果只係行李帶拎落來
都會拉?
下次遇到同樣情況
幫手拎去海關到得唔得呢?
林老太無教個女唔好幫陌生人拎行李?
抵撚死
懶好心呀啦
下世小心d啦臭閪
受你老母害咩 有人迫佢攞d行李架?
細個老母都有教喇 過關唔好幫人攞行李
成五十歲人都唔撚識 抵撚死

有冇咁冷血你哩d人真係好撚恐怖 條女幫錯人姐 有冇去到抵死呀咁誇呀
受你老母害咩 有人迫佢攞d行李架?
細個老母都有教喇 過關唔好幫人攞行李
成五十歲人都唔撚識 抵撚死

有冇咁冷血你哩d人真係好撚恐怖 條女幫錯人姐 有冇去到抵死呀咁誇呀

邊個知佢係咪幫人? 個個出事就話幫人又無事呀?
用下個腦喇
廢老真係唔死都冇用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞