銀行 back office討論(2)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
有無人做過BOC project support (contract)?
今日去左in呢個post
佢開價好低

利申:FG

幾銀

睇到sor
博佢轉perm 囉

轉perm人工會高D?
有無巴打做過

之前佢有打過電話黎 我有問過 佢又係9答話會睇下有無空缺同睇你表現 事實上咪又係難轉

做緊 我好d 做到十月尾 搏可以轉perm
有無人做過BOC project support (contract)?
佢開價好低

幾銀

睇到sor
博佢轉perm 囉

轉perm人工會高D?
有無巴打做過

之前佢有打過電話黎 我有問過 佢又係9答話會睇下有無空缺同睇你表現 事實上咪又係難轉

人工都係11k?
洗唔洗成日OT?
佢開價好低

幾銀

睇到sor
博佢轉perm 囉

轉perm人工會高D?
有無巴打做過

人工都係11k?
洗唔洗成日OT?

係 11k
但我返左三日 日日準時走 但睇住d同事忙到仆街 但又無分野比我做

幾銀

睇到sor
博佢轉perm 囉

轉perm人工會高D?
有無巴打做過

人工都係11k?
洗唔洗成日OT?

係 11k
但我返左三日 日日準時走 但睇住d同事忙到仆街 但又無分野比我做

應該話入職第三日

睇到sor
博佢轉perm 囉

轉perm人工會高D?
有無巴打做過

人工都係11k?
洗唔洗成日OT?

係 11k

應該話入職第三日

你咩學歷

睇到sor
博佢轉perm 囉

轉perm人工會高D?
有無巴打做過

人工都係11k?
洗唔洗成日OT?

係 11k

應該話入職第三日

你幾時interview架?

轉perm人工會高D?
有無巴打做過

人工都係11k?
洗唔洗成日OT?

係 11k

應該話入職第三日

你咩學歷

FG 但經校園招聘

轉perm人工會高D?
有無巴打做過

人工都係11k?
洗唔洗成日OT?

係 11k

應該話入職第三日

4月in 5月簽約
有冇銀行back office會請冇bba cert既人?

好多都請,利申無
見過d mt讀bio

人工都係11k?
洗唔洗成日OT?

係 11k

應該話入職第三日

4月in 5月簽約

佢頭先打黎比offer
但要補返d文件
但我想in多幾份睇下有無好d既offer
11k同埋無咩福利真係要諗諗
無問到佢返工時間
係咪返5日?
琴日first in完岩岩打黎叫我去second in
條友話要對住幾個主管in
仲要in成兩個幾鐘(我諗應該包埋筆試)
好緊張

人工都係11k?
洗唔洗成日OT?

係 11k

應該話入職第三日

4月in 5月簽約

佢頭先打黎比offer
但要補返d文件
但我想in多幾份睇下有無好d既offer
11k同埋無咩福利真係要諗諗
無問到佢返工時間
係咪返5日?

正常係返5日 岩岩返無咁忙 日日準時走
Btw 佢都請左幾個月都仲請緊 係咁等人用定in唔岩
Btw 佢都請左幾個月都仲請緊 係咁等人用定in唔岩

正常應該無咩人做得11k
又無福利 得3個contract
做完唔繼續請既話又要再搵過
初頭我以為contract工會高d人工
所以先apply
Btw 我去in果日見到兩個女女in份工

[member] 係唔係relationship support officer?
我下星期in, 想問written test 考咩,
一齊討論下?[/member]

[member] 係唔係relationship support officer?
我下星期in, 想問written test 考咩,
一齊討論下?[/member]

[member]你邊間 佢冇話要筆試

[member]你邊間 佢冇話要筆試

岩岩收到痕生電腦下星期phone in CDD
有無巴絲知道有幾多round?
Phone in 完就唔係香港一個星期,都唔知點搞
Agent 又話HSBC會打比我見CDD,等左一個星期都未有電話,sigh
Agent 又話HSBC會打比我見CDD,等左一個星期都未有電話,sigh

Same 今日都收到CDD phone in
會問d咩

會問d咩

你係咪都係contract ? 一年contract ?
Hang seng aml analyst 點睇?
知唔知幾錢人工?aml 係唔係出路好窄?通常都一世做死aml? 同big 4 audit 比邊個好啲?

巴打有回音?

唔係呀 今個星期先做written test 咋

巴打background係咩同幾時apply?

三月個陣apply冇回音

我4月apply都冇回音
係咪因爲佢有cdd offer俾左我 所以報咩都冇用
大貓kyc contractor如果經agent入大唔大機會renew?
fg有份retail offer但自覺唔岩做前線 想聽多啲意見

我聽個agent講係半年7日大假
但係好似話學唔到野

會問d咩

你係咪都係contract ? 一年contract ?

係contract 但我唔知contract duration
下2星期phone in
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞