銀行 back office討論(2)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
有冇人做緊痕生cdd contract?
In 完line manager 之後幾耐會有消息

之前in過,大約一星期左右就收到offer,不過我之前in line manager既時候佢有叫我簽左幾份文件for bg check,所個陣in完都知大機會收到offer

Nope, rejected offer
有冇人做緊痕生cdd contract?
In 完line manager 之後幾耐會有消息

之前in過,大約一星期左右就收到offer,不過我之前in line manager既時候佢有叫我簽左幾份文件for bg check,所個陣in完都知大機會收到offer

我上星期 second in ,隔左一日就收到offer 之後再用一日交資料等過bg check

恭喜巴打先 咁快有offer
係咪fresh grad? 中環總行in?

係fg ,唔係中環總行in,係旺角個邊in。
恆生manager post 人工個range 大約係點?
intern 做投訴部(佢自稱係HR既其中一條team)做唔做得過 做administrative task 多
intern 做投訴部(佢自稱係HR既其中一條team)做唔做得過 做administrative task 多

有得揀咪唔好做.無得揀咪做
intern姐,做幾個月又唔係做一年
上星期收到HSBC kyc/ cdd 通知,做咗個test,家陣等緊gp in。
想問下通常要等幾耐?? fg搵工冇乜聲氣
上星期收到HSBC kyc/ cdd 通知,做咗個test,家陣等緊gp in。

through agent?

Perm?
Capco compliance officer 15K 有無人收到一樣offer

佢叫我去In, 難唔難in ? 會唔會去做?
我係Compliance Anlayst

易 其實要睇你夠唔夠presentable
做啊....為左入行
小佢話1年contract,昆9人 ,contract到年底就完,到時再renew

保證renew到一年?

我Accept左 恒生offer, 跟住如果收到capco offer, 想reject 恒生,會唔會之後capco都backlist我, 因為係secondment去hsbc ,如果capco下星期有消息,咁我恒生果到就係accept左5日,未簽約,佢bg check緊

恒生係簽agent contract

巴打你最後有冇reject hang seng offer定係繼續等
Capco compliance officer 15K 有無人收到一樣offer

佢叫我去In, 難唔難in ? 會唔會去做?
我係Compliance Anlayst

易 其實要睇你夠唔夠presentable
做啊....為左入行
小佢話1年contract,昆9人 ,contract到年底就完,到時再renew

保證renew到一年?

我Accept左 恒生offer, 跟住如果收到capco offer, 想reject 恒生,會唔會之後capco都backlist我, 因為係secondment去hsbc ,如果capco下星期有消息,咁我恒生果到就係accept左5日,未簽約,佢bg check緊

恒生係簽agent contract

巴打你最後有冇reject hang seng offer定係繼續等

巴打介唔介意講下恆生係咩offer, 點解揀capco都唔揀恆生?

through agent?

係。。。係咪會有咩影響??

Perm?

sorry 爸打,我唔知perm係指咩,可唔可以講清楚少少。

Perm?

sorry 爸打,我唔知perm係指咩,可唔可以講清楚少少。

Contract 定permanent

Perm?

Contract 定permanent

contract, 6 months,renew one year
中資嘅credit部門好唔好 有冇巴打做緊分享下

fg係14k公價
如果background check 期間reject offer會否被永久blacklist
有冇人見左恆生investigation post?!
如果background check 期間reject offer會否被永久blacklist

我都想知

我都想知

間間唔同喎

想問下報左之後大概幾耐會有interview?

想問下報左之後大概幾耐會有interview?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞