銀行 back office討論(2)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
Standard chartered 係咪好西的
去HSXC online apply完AML Analyst
成日個application status都係completed
通常要幾耐先有phone in/further progress?
去HSXC online apply完AML Analyst
成日個application status都係completed
通常要幾耐先有phone in/further progress?

Hsbc同hsx係咪大部分都要phone in同apt test?
我想問 MO同BO其實有咩分別? 定係其實間bank想點分就點分? MO位係咪少過BO? 同埋整體黎講邊個前景好啲?

Hsbc同hsx係咪大部分都要phone in同apt test?

西就部份, 但chur既佢認第二冇人敢認第一

我都報左渣兜
巴打幾耐收到interview ga?

要做apt test嘅係咪多數有phone in 大約幾耐會有

其實渣兜算大行?
點解唯獨佢地特別chur既?
佢地成日ot

其實渣兜算大行?
點解唯獨佢地特別chur既?
佢地成日ot

巴打係咩位?
幾耐收到interview架?
非grad program入
3年27k算唔算ok

3年market risk headhunt 同我叫緊45k

本身搵幾多?

本身IB 唔計bonus 40k, 但就算local banks 都係開到45 比我

想請教你3年黎點跳到40

三年market risk 係fg 零經驗開始做 做左三年?
係既話都幾勁

FG Big 4 quant 2年跳IB asso 做咗一年, 同patch 有人轉TAS 再直入IBD 都係三年高我成倍

big4有冇考咩牌
Non ba 做銀行back office 咩role有前景?
邊間行好做
Non ba 做銀行back office 咩role有前景?
邊間行好做

你唔係有渣打offer咩

咁citi係咩?
想問銀行back office FG中位數月入係幾多
有個12k既offer諗緊要唔要好
想問銀行back office FG中位數月入係幾多
有個12k既offer諗緊要唔要好

都係差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞