銀行 back office討論(2)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
https://hk.jobsdb.com/hk/en/Search/JobAdSingleDetail?jobsIdList=100003005518936

有無人in過呢種back office既clerk post?唔知外資行好無做?

泰國行...個人覺得亞洲行只有日資做得過, 中資既senior先好入去等退休, 其他我會直接wfc

但係我入唔到外資junior
Dbs bea又無咩junior post

你in過邊間外資行?

0 所以先話入唔到

都未試過,又點知一定唔得呢?
https://hk.jobsdb.com/hk/en/Search/JobAdSingleDetail?jobsIdList=100003005518936

有無人in過呢種back office既clerk post?唔知外資行好無做?

泰國行...個人覺得亞洲行只有日資做得過, 中資既senior先好入去等退休, 其他我會直接wfc

你in過邊間外資行?

0 所以先話入唔到

In都無得in點試

你in過邊間外資行?

0 所以先話入唔到

今年FG,入渣打做文員仔想問下衣著係咪一定要恤衫西褲?

我知咁問好白痴,但因為我之前去in見佢地都有人著T(可能係casual friday既關係)

因為我生得矮,如果要咁著就要去訂做,根本買唔到現成,所以想問下先

可能衣著對大家來講好易解決,但一直都係困擾住我既問題

希望巴打唔好見怪

我見d男仔平日恤衫西褲唔洗打tie
星期五可以著tee但唔好牛仔褲
番工之後睇下人地點著再fine tune啦

你in過邊間外資行?

0 所以先話入唔到

In都無得in點試

你呢個case最好揾agent幫你報外資大行temp, 之後轉perm既福利一定好過港資/渣等

你in過邊間外資行?

0 所以先話入唔到

In都無得in點試

你呢個case最好揾agent幫你報外資大行temp, 之後轉perm既福利一定好過港資/渣等

Agent是但一間都ok?
各位巴打
Back office有咩post係唔睇大學讀咩科?
知唔知Wealth management consultant 係做d咩嫁
想問下你地間行有咩福利?
18日假,Bupa, ot claim 幾十蚊個鐘
然後好似無啦
有冇back office請fg

我覺得唔係related major嘅話報黎晒氣
知唔知Wealth management consultant 係做d咩嫁

應該係sales post

前排有巴打問過有無人想做bank back office,試下聯絡佢問下?

前排有巴打問過有無人想做bank back office,試下聯絡佢問下?

魔女巴都入左bank back office?

未入呀,等緊消息

未入呀,等緊消息

報左邊間

未入呀,等緊消息

其實呢d主要做咩 有冇晉升機會

我都唔係好清楚,你可以搵個位巴打傾傾。
做bo 點都唔夠fo賺得多錢,升得快。(但我唔鍾意跑數無計 )
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞