[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (103)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
買左對wf-1000mx3,聽落好普通
我覺我隻15年隻akg y50bt耳牛好聲過佢
鐘意聽男聲有冇好推介?筆直$2000 用緊XDP-300R
新手想問下
Master & dynamic MW07好唔好用?
定係go版/plus版好啲?
plus 好d 用番5.0 藍芽 連接好好多同埋有anc
有隻nx7mk3 巴打點睇一千蚊7 單
westone
Thx 巴打解答
因為見到豐澤特價mw07 1250$好吸引
mw07 行d 多藍芽裝置地方斷到仆街
試過行德福 csl 個一邊直頭一邊冇哂聲
咁如果b&o vs mw07 plus 邊個會好啲
可能我用慣b&o 1.0 呢啲多裝置位會冇聲習慣左
反而覺得好少話出街多人會冇聲 係裝置廣告牆隔離先會
3.5mm lightning轉插有咩推介
b&o 我就冇試過
但外型mw07 plus 真係靚好多 音質我諗都比較好
Oic
我自己試過就覺得 mw 07plus 啲趕會好立體有層次
B&o就好圓潤有力 但就會整體一齊出聲 同埋以密封感黎講我覺得b&o做得好好 但我就諗住新耳機 想試下轉下用mw07咁
想問吓budget$3000-$5500左右,平時聽女vocal/Kpop,唔鍾意重bass,用緊sr25,有冇推介?唔該各位巴絲
唔好意思新手想問下點解Z1R算抵 應該都要成11K左右?
點睇fiio部m11 pro ss
請問有冇連DAC既usb type C耳機推介?budget $2500,唔該
抵買=性價比高,唔等於真係好平
即係我覺得z1r好聽過好多萬幾二萬甚至更貴既耳機
利申:都係自己對trio幾岩聽
等細鋪先有少少可能性
最近係leear audio Facebook page 見到cm耳機$999
好似幾抵屌
想問下各位師兄伏唔伏
z1r條金寶線最後等咗成個月先有得拎
連登係未無人聽
新手用左shure425好多年想轉
各位建議shure aonic4/5 定ie400pro?
求指教
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞