[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (103)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
有無人有inear 過保養維修經驗
耳機新手問
想買對true wireless ,玩吓anc
對sony wf1000xm3有興趣
見評價唔錯
但好似近排出左新wh1000xm4
無留意開
會唔會黎緊出埋新wf? 應唔應該等?
唔好浪費金錢
Just ear始終聲音密度同埋整體動態同而家啲旗艦比都有啲脫節....聲音上其實冇乜優勢
試過 講到秒天秒地秒空氣
一時貪快唔做功課買咗ten 5 carbon black
水分太多,做工又差,中伏
唔洗覆我荔枝角地址了

btw想請問下m11 pro夠唔夠推呢?
唔好浪費金錢
試過? 講到秒天秒地秒空氣
想問下 1500 ~ 2000 玩開人聲 有咩耳機好推介
我重係完全收唔到通知
買得Justear 多數都係Sony迷, 用部金磚推下佢又話好好聽 我就係其中之一,上年賣哂出去轉玩其他野,其實係另一個世界..
我自己都試過其他牌子旗艦耳機,講聲音密度果啲真係會好啲,不過just ear都唔差
我自己覺得好多旗艦耳機係好唔自然,好假咁,可能始終係好多單元,可以做倒好多唔同取向
just ear我覺得做得好自然,聽得最舒服,當然你要求有特色佢未必比倒你
我覺得just ear個最大賣點係個音場係好自然 用黎聽D舊錄音會好正 同埋佢D單元好似用普通料 唔係sony平時旗艦個D液晶振膜或者生物振膜 但mh2 D preset 調音可能真係未必發揮係just ear既好既效果 有機會去日本都想整多隻mh1
剛剛見到acoustune 1657 cu黑色好靚,有無人試過demo大約點,本來話漏電我死左心但佢而家出左新model,又想及下
Ue900s
Cdware house fender nine + ae1i $1080 好似好抵
唔該哂你
退燒來講我覺得要有圈先襟聽
但n8同trio 我都唔會揀
我會揀Fourté
我都係要聽圈果啲來
Fourte實在係太貴
其實又唔一定要64 嘅
市場咁多選擇
退燒來講我覺得just ear 都好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞