[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (103)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
Isee,btw巴打們點睇final b1?我幾中意個型
B1有啲難推, 舊件音響展試過一次覺得冇乜動圈feel, 可能部機推唔到啦
其實你想要勁啲嘅BASS, 但人聲又前啲嘅話唔一定要搵圈鐵IEM
可以嘅話試埋IE500PRO同IE400PRO, 我覺得都唔錯
難推 聲底偏暖 人聲有韻味 但我覺得有d野慢
明白,thanks
Noble tux 5 $6xxx都可以既
都可以加少少上tia trio/ z1r(難推難煲,但好抵)
睇黎真係難推,岩岩又睇多款n5005,巴打們推唔推介
Thanks bro,我睇下先
都係6000幾, meze rai penta點睇
Rai penta絕對係好耳機,鍾意自然聲真係不得了
但呢位巴打要搵重bass喎
1503 啦 單圈,女毒,bass實
係分析力弱d
好似金x仲有
想問下大家邊度試線多,我成日覺得係D記試得耐好唔好意思。通常聽一陣我就算
1670剛買47xx,金聲45xx。
早前係友誠八樓試左,試多陣個壓力就好大。
重bass買fender啦 嗰圈係幾有力
rai penta 真係好正
樣樣都恰到好處
但要重bass 真係有排都唔到佢
n5005雖然舊咗d,但煲好咗絕對唔輸宜家萬元內耳機,bass都俾到足,煲好嘅話
但akg始終調音偏古典,就算聽流行都係用orchestra做背景嘅流行啱d,rock果d唔夠包圍感
同埋換線係絕對痛苦,原裝線其實夠做
一定要試,啱聲嘅一皮內冇alternative,唔啱聲唔好買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞