[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (103)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
識得轉運自己返都有so。
f乜撚野lab果間有料就唔洗喺二手group 係咁spam啦
屌你老味block撚完佢個account轉個頭佢個page廣告就彈出黎
下,師兄將隻咩野耳機改CM改到咁。我第一次改CM都係搵佢地。個中介(態度幾好,又有問必答)陪我去倒耳模之前已經同我講話改CM唔係100%會完美,有機會會唔Fit。佢哋會同我再send返去工場度再打磨下。如果都仲係唔得,要成隻重做先要再俾錢。(個中介都好嚴肅咁叫我諗清楚先好搵佢哋改CM,費事大家有拗撬)我個CM都係唔係一到手就fit有漏音,都要send返工場度打磨先fit。條友又follow up得幾快,收到我message就衝過黎我公司度收返隻CM。至於等左幾耐呢個問題,我隻CM就等左一個月多一兩個星期就第一次到手。Refit就等左兩個星期。對比起香港個D舖頭要等成三至四個月來講算好快。(本身諗住搵香港舖頭做CM,但係唔想等咁耐)
至於耳機線就都幾抵玩(我都買左條千幾蚊既Venus),個中介會肯就你時間地點俾你慢慢試,我都試清楚先買,價錢同質素成正比,唔會charge你好貴之後俾條垃圾你。條Venus人聲出哂黎,岩哂我呢D女毒。(之前係球體度買左條差唔多價錢但係真係好麻麻,俾人打劫咁)

利申: 純討論,不喜勿插
話是話我都有買條6絞 venus 用落sp2000,人聲真係好毒啊
本身未煲好個陣都覺得麻麻地,一般貨色,覺得中伏了。點知煲好之後就另一個境界,人聲真係好出同埋有樣野覺得好驚喜佢唔會淨係得中高頻而完全無低頻。之前試過呢D boost人聲既線會淨係得中高,一D低頻都無。呢條Venus都會boost下個低頻。唔多,但足夠。
陪我去倒耳模之前已經同我講話改CM唔係100%會完美,有機會會唔Fit。佢哋會同我再send返去工場度再打磨下。如果都仲係唔得,要成隻重做先要再俾錢。(個中介都好嚴肅咁叫我諗清楚先好搵佢哋改CM,費事大家有拗撬)我個CM都係唔係一到手就fit有漏音,都要send返工場度打磨先fit。

即係間野無料 講撚完
我諗我應該都算佢早期既客仔黎,個人覺得佢服務態度同售後服務都算幾好既。同埋佢既價錢都比起其他鋪頭黎講都算平一大截。咁始終一分錢一分貨既。無理由俾錢就少一大截但係對人地有好高既要求既。
忠告
好老實咁講 D線試過係唔差 都幾低買 但係耳機抄到個樣都一樣仲話
Fiona Lab - Anole VX 公模

全新,八種調音跟原廠一致
係唔係原廠代理報個海關都可以收皮
我自己都算係耳機新手,平時都係做cd-rom睇呢個post黎跟師兄們學下野,吸下經。我想試下水溫平平地先搵呢間蚊型鋪頭改CM。估唔到會有人屌呢間野,所以先分享下我既經歷。

做起左?你邊忽做起啊 叫人諗清楚先好搵你搞CM 又易唔fit又乜乜柒柒咁 咪即係你間野垃圾囉 咁有信心同人地講自己手工唔好 憑乜撚要幫襯你
喂啊mark哥 上黎駁鳩我未
有冇人試過有少少感冒影響到聽力?好似聽低頻差咗少少咁
有佢一半 就應該有下個ECT
最慘係唔知係我耳仔出咗事家耳機出咗事
好似有內幕野爆
得兩三個人唔舒服
其實係咪得兩三個人幫襯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞