[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (103)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
明白,等我出去試下聲先,睇下邊款岩,其實我都有諗過下SE200
有無ching up左 1.25, 知唔知1.22個本身其實係邊個filter?
各位c hing 有冇d 2-pin 3.5mm 線控連咪嘅耳機線 推介?呢排長期work from home成日要用公司laptop開zoom call, 想平平地買條插落d舊iem攞嚟開conference call用
嘩,咩事會變磚?
有,不過下盤重啲,整體聲音模d
用緊umpro50想升級 有冇爸打推薦邊隻可以有更加勁嘅低音,但係又分析力高? 10k內
聽歌個陣好多時人聲偏左,但耳機又唔似有大細聲問題,想問係咪正常?
一係錄音問題 一係你對耳問題
試下換耳綿,如果你兩隻耳唔同大細其中一隻冇咁fit有機會會咁
鼻塞都有影響
長期有鼻塞 依家先知原來有影響
啱啱試咗 ,耳綿真係好d,不過唔太習慣
咁你試多幾隻耳膠啦,有時兩隻耳仔唔同size,徙小小錢咁解
我見各位巴打講Odin 唔知有冇聽過Legend X SE 兩隻有乜分別?
Odin 偏 monitor 聲
雖然lgx se同lgx削左少少低頻同高頻亮左
我會鐘意lgx多d, lgx se我個人覺得去唔盡lgx個低頻賣點

基本上odin同lgx係完全兩個走向的,不用著意比較兩者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞