港華OR張祝珊

599 回覆
66 Like 39 Dislike
點解咁耐都無人講RWong
F1果陣成日罰人背三字經

佢教家政好有heart
風姐又係

風姐捉你洗碗係咪乾淨好嚴

基本上係老母/阿婆級數嘅嚴

女呢樣就唔討論
老師個個為份糧hea教呢個真係數唔出邊幾個老師會係咁
大部分老師都好有心去教

其實某理科老師教學真係幾頹 但問佢野佢都好歡迎 問左成個recess都試過
另一個理科老師 雖然準時收工放工 又怕處理學生啲麻煩野 但教學質素高都好願意問學生問題
不過的確有一部分係教得差又唔知想點

開名得唔得
grad左太多年唔記得曬
我覺得成日比你地果屆d人鬧既cm chan其實好好人

曾佬 阿仙奴一輸波第二日就會心情差

CM chan 又真係幾好人嘅 廢廢地姐

有無人記得陳東南 呢個人存在感好低,唔知佢仲係唔係度做

仲喺度
佢講野啲語調好正

佢好好人 係成日係咁問OK
我係咁認佢OK 之後平時分滿分

頂我同你係唔係同一個人 我都係咁講ok就滿分

其實某理科老師教學真係幾頹 但問佢野佢都好歡迎 問左成個recess都試過
另一個理科老師 雖然準時收工放工 又怕處理學生啲麻煩野 但教學質素高都好願意問學生問題
不過的確有一部分係教得差又唔知想點

開名得唔得

仲喺度
佢講野啲語調好正

好多人都咁做嘅

開名得唔得

仲喺度
佢講野啲語調好正

好多人都咁做嘅

我係佢面前玩電話都唔理我
好想上返cng英文堂

cng今年都走左喇

上佢英文好開心

果陣有人帶遙控返去鳩開電視

咪就係你囉
利申: 真人識你

咦我都好似真人識你喎

邊屆?
ccsc教physics個個cm chan仲有冇做
2008畢業之後冇返過去

Put your face on the screen
Don't rotate your body

呢條友真係世界級

cm chan好nice架😂

佢上堂試過講你地同我靜少陣
全班都笑左出聲

佢成日調轉哂d野尼講 真係好好笑

中一中三俾佢教過,堂堂都笑到痴線,因為佢無教高form physics, 所以最後無揀到理科

佢教家政好有heart
風姐又係

有次俾佢check洗碗,其他野都pass哂,淨低個煲check咗三四次都唔滿意
惟有趁佢唔為意喺櫃度換過第二個乾淨嘅俾佢睇
好彩上手有洗乾淨
有時中學所認識既人同圈子會對一個人以後睇野既方法同角度影響好深
傳統名校所比到既學術知識同風氣未必係最好,但可以搵好既補習補救
但傳統名校所比到學生既自豪感同陪養到既性格係其他學校同環境真係好難做到

認真左 但我相信里個係每一個名校仔都會認同既野 傳統名校仔無論係邊個環境行出黎都係會相對唔同啲 你話串啲又好 自信啲又好 重之係唔同 因為同學既背景唔同 睇既野多好多

利申:港華仔

但港華 張祝珊都係名校?

With all due respect/ all respect 但張祝珊對我黎講只係一間讀書勁既中學
讀書勁既人唔代表佢係醒既人
係讀書勁既學校 Top Student會係讀書最叻個個
係傳統名校 Top Student會係一個好all rounded乜都叻又識代人接物既人

佢教家政好有heart
風姐又係

佢煮乜都教人落雞精 家樂牌有冇贊助佢
個陣入咗HomeE Club,同佢傾活動傾傾下變講人生道理

好似係弟子規
可以相認啊喂

開名得唔得

仲喺度
佢講野啲語調好正

好多人都咁做嘅

好記得上phy明明唔識啲嘢都要扮到明白曬俾反應佢

佢教家政好有heart
風姐又係

佢煮乜都教人落雞精 家樂牌有冇贊助佢
個陣入咗HomeE Club,同佢傾活動傾傾下變講人生道理

張記啲人將來唔會餓死自己真係要多謝佢

佢教家政好有heart
風姐又係

有次俾佢check洗碗,其他野都pass哂,淨低個煲check咗三四次都唔滿意
好彩上手有洗乾淨

做過同一樣嘢 洗咗3次都話唔乾淨 快快手換個櫃入面嗰煲

佢教家政好有heart
風姐又係

好彩上手有洗乾淨

the treasure of knowledge we gain

佢教家政好有heart
風姐又係

好彩上手有洗乾淨

the treasure of knowledge we gain

我洗左成個recess

佢教家政好有heart
風姐又係

好彩上手有洗乾淨

我洗左成個recess

自己會帶包紙巾去抹
個post比張記舊生騎刧左
大家中學時代應該都一樣幾開心
港華喇,校友會network好,有歸屬感,會proud of自己學校
港華
好想上返cng英文堂

cng今年都走左喇

上佢英文好開心

果陣有人帶遙控返去鳩開電視

咪就係你囉
利申: 真人識你

咦我都好似真人識你喎

邊屆?

你邊屆先

好似係弟子規
可以相認啊喂

好彩上手有洗乾淨

我洗左成個recess

自己會帶包紙巾去抹

好慘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞