港華OR張祝珊

599 回覆
66 Like 39 Dislike
咁多位師兄師姐

我一定識你 你都一定識我

點解咁講 我small potato啦

A班?

唔答 驚自爆
我同條仔都係ccsc
條仔係我peer counselor黎

我同條仔都係ccsc

同手長鬼係高登傾過計
咁多位師兄師姐

A班?

唔答 驚自爆

我知啦

grad左喇

i mean 有無ce/al 人

me

會唔會識得架
你09定10 alevel

遲你一兩屆
有機會識架

10 ce?

唔講

我肯定識你 你肯定識我

就算唔係同年都好近
我同條仔都係ccsc

同手長鬼係高登傾過計

科大架嘛,記得
咁多位師兄師姐

A班?

唔答 驚自爆

我知啦

全級唔只一個人上連登呢
有無人記得杰叔
咁多位師兄師姐

A班?

唔答 驚自爆

我知啦

全級唔只一個人上連登呢

大把人上 張記D人性格唔上連登簡直係浪費曬
有無人記得杰叔

可能已經有老師mon住呢個po
當年有學生係某forum用ccsc學生名義講粗口,比人起底,r lam好似親自註冊acc上去捉人
當年有學生係某forum用ccsc學生名義講粗口,比人起底,r lam好似親自註冊acc上去捉人

讚緊CCSC
之前secret 1.0/2.0都係咁搞死左

聽過

某兩三個老師係連登會員添啦

某個老師上堂成日用高登terms添啦
(舊高登年代)
聽人講ict堂同去網吧無分別
港華好多教畜 同埋太free 冇一定自律唔好入

(舊高登年代)

其實宜家都係

(舊高登年代)

其實宜家都係

who?畢業太耐跟唔上
有時中學所認識既人同圈子會對一個人以後睇野既方法同角度影響好深
傳統名校所比到既學術知識同風氣未必係最好,但可以搵好既補習補救
但傳統名校所比到學生既自豪感同陪養到既性格係其他學校同環境真係好難做到

認真左 但我相信里個係每一個名校仔都會認同既野 傳統名校仔無論係邊個環境行出黎都係會相對唔同啲 你話串啲又好 自信啲又好 重之係唔同 因為同學既背景唔同 睇既野多好多

利申:港華仔

但港華 張祝珊都係名校?

With all the respect 但張祝珊對我黎講只係一間讀書勁既中學
讀書勁既人唔代表佢係醒既人
係讀書勁既學校 Top Student會係讀書最叻個個
係傳統名校 Top Student會係一個好all rounded乜都叻又識代人接物既人

with all due respect, 學好d 英文先出黎教人。

再補充 係all-round 唔係all rounded 一係你用well-rounded

CIT堂=去網吧涼冷氣

(舊高登年代)

其實宜家都係

who?畢業太耐跟唔上

其實可能就係個個
港華好多教畜 同埋太free 冇一定自律唔好入

前張記某女老師老公就係港華

CIT堂=去網吧涼冷氣

瘋狂打cs無人理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞