港華OR張祝珊

599 回覆
66 Like 39 Dislike

但港華 張祝珊都係名校?

With all the respect 但張祝珊對我黎講只係一間讀書勁既中學
讀書勁既人唔代表佢係醒既人
係讀書勁既學校 Top Student會係讀書最叻個個
係傳統名校 Top Student會係一個好all rounded乜都叻又識代人接物既人

唔好玩啦
讀書勁點會唔醒,最多唔等於全能jeh

利申 kc 毒到仆街

唔洗找

你覺得咩叫醒啊?

小聰明個d定點先

唔知你咩背景 但如果你唔係個個level 你最大機會遇到醒既人只會係係中學 因為中學一畢業就真係已經分哂類

可能你重來都無見過一個醒既人佢諗野既方法做野既方法 所以同你講你之會當我吹水

Kc 你話呢...
我只係想帶出,讀書叻既人我學校一定有某程度醒

呢點唔洗質疑,因為我身邊大把理科痴線佬

或者可以咁講... 當你讀緊大學個時就知,大學學霸未必會係smart 個堆... 我唔排除會有,但讀書叻GPA爆4唔代表佢係醒。
有時中學所認識既人同圈子會對一個人以後睇野既方法同角度影響好深
傳統名校所比到既學術知識同風氣未必係最好,但可以搵好既補習補救
但傳統名校所比到學生既自豪感同陪養到既性格係其他學校同環境真係好難做到

認真左 但我相信里個係每一個名校仔都會認同既野 傳統名校仔無論係邊個環境行出黎都係會相對唔同啲 你話串啲又好 自信啲又好 重之係唔同 因為同學既背景唔同 睇既野多好多

利申:港華仔

With all the respect 但張祝珊對我黎講只係一間讀書勁既中學
係傳統名校 Top Student會係一個好all rounded乜都叻又識代人接物既人

with all due respect, 學好d 英文先出黎教人。

With the greatest respect, 留名睇英文罵戰

All rounded
有時中學所認識既人同圈子會對一個人以後睇野既方法同角度影響好深
傳統名校所比到既學術知識同風氣未必係最好,但可以搵好既補習補救
但傳統名校所比到學生既自豪感同陪養到既性格係其他學校同環境真係好難做到

認真左 但我相信里個係每一個名校仔都會認同既野 傳統名校仔無論係邊個環境行出黎都係會相對唔同啲 你話串啲又好 自信啲又好 重之係唔同 因為同學既背景唔同 睇既野多好多

Agger
利申男友名校畢業,
個種brotherhood 同歸屬感 幾charm

咁都有得打飛機 連登仔扮女人讚自己?
港華 唔洗諗

唔好玩啦
讀書勁點會唔醒,最多唔等於全能jeh

利申 kc 毒到仆街

唔洗找

你覺得咩叫醒啊?

小聰明個d定點先

唔知你咩背景 但如果你唔係個個level 你最大機會遇到醒既人只會係係中學 因為中學一畢業就真係已經分哂類

可能你重來都無見過一個醒既人佢諗野既方法做野既方法 所以同你講你之會當我吹水

Kc 你話呢...
我只係想帶出,讀書叻既人我學校一定有某程度醒

呢點唔洗質疑,因為我身邊大把理科痴線佬

KC.. 你係講Kings College? 英皇仔我接觸唔多 感覺比較草根同內向 就算有錢個堆都比較內向無咁aggressive

讀理科勁=/=醒
醒既人固然之轉數快 重要識deliver 諗到講唔到真心無用 廢事同你講又另一回事啦

咁你又唔好一句「比較草根」隊埋去 你投胎投得好少少啫
不過佢地內向啲就真既。不過DBS串過馬撚咁我又唔覺得係好事喎。
有自信同串柒柒係一線之差

Agger
利申男友名校畢業,
個種brotherhood 同歸屬感 幾charm

咁都有得打飛機 連登仔扮女人讚自己?

妖,真係我男友
不過都唔係話打J/好威既,
只係覺得有呢種咁深既兄弟情都幾好咁解
梗係九華啦
達哥咪張祝姍,問下佢

達哥男女校+kongu
到依家30歲仲係毒撚
張記d師資麻麻,我地果陣都係自學/出去補習多過靠學校

with all due respect, 學好d 英文先出黎教人。

With the greatest respect, 留名睇英文罵戰

All rounded

想講all-round定well-rounded掛
其實位巴打講野都有佢嘅道理嘅 不過啲英文

我自己都打錯左

有心教既都走晒

發現好多傳統/地區名校師資都係麻麻
不過垃圾極張記都好過港華既

有心教既都走晒

邊個走左?
港華 可能因為係傳統名校 入面好多學生都對學校好有歸屬感 而港華其他方面好似運動咁都好似更優勝
祝山 我女友話當年佢個屆嘅佢個班 得2 3個無入大學
Ps 入唔到個2 3個都有廿分
港華唔知

申埋利先 佢第一屆

你女友讀咩科先?
一個就感化你等你自己有心機去讀 一個就逼9你係咁讀 你自己揀
揀港華啦,我覺得港華既話你細佬將來一定唔會後悔

有心教既都走晒

邊個走左?

港華咪一樣 又搞咩直資啲好老師又走得7788
張祝山讀書勁啲 個人認為校風純樸啲
但港華個名響啲 將來優勢大
有啲老細請人會睇你邊間學校出身
佢地好多時只係識傳統名校
in cheung chuk shan I trust
揀港華啦,我覺得港華既話你細佬將來一定唔會後悔

但ccsc d女高質d wor
想做毒撚先入港華
張祝山讀書勁啲 個人認為校風純樸啲
但港華個名響啲 將來優勢大
有啲老細請人會睇你邊間學校出身
佢地好多時只係識傳統名校

張祝珊 自膠
in cheung chuk shan I trust

你個名

有心教既都走晒

邊個走左?

同問 好多年冇update過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞