港華OR張祝珊

599 回覆
66 Like 39 Dislike
幾時冧樓
個天台穿未?

年年話冧都唔冧
唔知年年一大堆入唔到U既名校仔有咩感受呢

當年大學先聽朋友講張祝珊每年都有人去到美國讀Ivy league 大學

佢個fd當年就係
張祝珊 》李寶椿》MIT
張祝珊
grad 左幾年 見兒家師弟師妹多左好Q多資源,由其係運動方面,見張祝珊多左好多學界獎,聽聞男田徑升左上D2,雖然港華D1勁好多,但如果想比較邊間學生all-rounded啲,我會覺得2間差唔多,但學成業績方面張祝珊應該好D,港華嘅話我諗多D joint school 活動。

利申:張祝珊grad,讀書時識幾個港華嘅朋友,好唔鐘意佢地為人作風(待人接物&感情上,唔評論咁多),從此對港華有偏見,以上講嘅野可能有bias但盡量持平
The treasure of knowledge we gain😏

So we’re here proud to sing,
We’re from cheung chuk shan college

We vow to strive for the bestssssssssss~ !

永遠唱唔到

永遠都拉長個S音

有無咁多校友

我都嚇親

未聽過一齊完

We’re from cheung chuk shan college

We vow to strive for the bestssssssssss~ !

永遠唱唔到

永遠都拉長個S音

有無咁多校友

我都嚇親

未聽過一齊完

Grad當日唱到好撚大聲 唱到眼濕濕
The treasure of knowledge we gain😏

永遠唱唔到

永遠都拉長個S音

有無咁多校友

你又係邊屆

估唔到咁多
細佬升中學煩左好耐港華定張祝珊,請高人們指點

港華:
直升
有好多朋友仔 (comfort zone)

張祝珊:
男女校(阿媽安心啲)
入大學機會率高16% (但全港中學排名後啲)

thankssss

男校
男女校

絕對影響成長

All in 張祝珊
The Jer Jer of knowledge we gain
男校vs男女校
校服港華贏晒
交通兩間都幾方面
不過想練腳可以行山既
讀書都係睇自己
如果你細佬係靚仔,係張祝珊會有優越感。如果係柒頭,張祝珊大把。
張祝珊d女高質

Are u serious?
有既 可能100個入面先有1個係正常樣
唔好諗住啦啦隊果d靚 全部都係靠關係先做到
真正靚既幾乎冇咁滯
利申:grad

個人認為間學校d人好功利 (連老師都係)
有心教書冇乜幾個
個個幾乎為份糧hea教
問多幾句好似嫌你麻煩咁
D同學有d無可否認係讀得書叻但幾乎都係高分低能
另外間學校既bullying問題好嚴重
好人好者都會冇啦啦俾人杯
如果樓主細佬唔怕同班on9相處/俾人杯就入啦
張祝珊d女高質

Are u serious?
有既 可能100個入面先有1個係正常樣
唔好諗住啦啦隊果d靚 全部都係靠關係先做到
真正靚既幾乎冇咁滯
利申:grad

個人認為間學校d人好功利 (連老師都係)
有心教書冇乜幾個
個個幾乎為份糧hea教
問多幾句好似嫌你麻煩咁
D同學有d無可否認係讀得書叻但幾乎都係高分低能
另外間學校既bullying問題好嚴重
好人好者都會冇啦啦俾人杯
如果樓主細佬唔怕同班on9相處/俾人杯就入啦

啲老師對我好好喎
冇被人杯過
功利就算數啦 香港地
有個社工好濕鳩就真
揀港華啦,我覺得港華既話你細佬將來一定唔會後悔

但ccsc d女高質d wor
想做毒撚先入港華

以前都唔覺張記多女
入咗u之後先知張記係天堂

yes 出左黎先會發覺

係,女友一定要選ccsc人

咪玩啦 男女校唔化表易出到pool
而且呢間學校又少搞joint school果d 有都係同劣質學校joint
相反 港華可以同多幾間傳統名校joint
掛住港華仔個朵 d女都自動出晒水啦
張祝珊啦喎 D女:邊間黎?

想做毒撚先入港華

以前都唔覺張記多女

yes 出左黎先會發覺

咪玩啦 男女校唔表易出到pool
而且呢間學校又少搞joint school果d 有都係同劣質學校joint
千祈唔好入男校呀屌
利申7年男校

想做毒撚先入港華

以前都唔覺張記多女

yes 出左黎先會發覺

師姐好唔妥咁喎
Dse定CE/AL?
男校生會唔會唔識同女仔溝通

想做毒撚先入港華

以前都唔覺張記多女

yes 出左黎先會發覺

師姐好唔妥咁喎
Dse定CE/AL?

條友一定係死毒撚憤青
連張祝珊有joint過名校都唔知
有返咁上下見識都知top band 1 中黎講張祝珊啲女真係唔差

以前都唔覺張記多女

yes 出左黎先會發覺

師姐好唔妥咁喎
Dse定CE/AL?

條友一定係死毒撚憤青
有返咁上下見識都知top band 1 中黎講張祝珊啲女真係唔差

相比起附近一間好撚出名嘅女校扒房
張記啲女算係咁

以前都唔覺張記多女

yes 出左黎先會發覺

師姐好唔妥咁喎
Dse定CE/AL?

條友一定係死毒撚憤青

相比起附近一間好撚出名嘅女校扒房
張記啲女算係咁

小白菜果間
估唔到咁多師弟妹

其實張記好好 起碼係張記讀書 人品都有咁上下保證

btw 濛都係張記 估唔到wo
同埋剪光頭果個係好鐘意捉棋玩大富翁 化左灰都認得
估唔到咁多師弟妹

9000蚊 笑死我
估唔到咁多師弟妹

9000蚊 笑死我

好少人知9000蚊 我應該識你

btw畢業果陣買左包維他奶請張公像飲
估唔到咁多師弟妹

9000蚊 笑死我

維他奶正野
估唔到咁多師弟妹

9000蚊 笑死我

略有聽聞, 好似係_會d人先知9000蚊係咩一回事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞