港華OR張祝珊

599 回覆
66 Like 39 Dislike
好多華仁師弟

我同你係咪唔同學校
啲女我覺得唔係特別靚,但係平均質素都算係幾高
同埋個個老師都好肯答問題,幾乎無一個係為份糧hea教喎
仲有最少我地form無乜bullying

女呢樣就唔討論
老師個個為份糧hea教呢個真係數唔出邊幾個老師會係咁
大部分老師都好有心去教

其實某理科老師教學真係幾頹 但問佢野佢都好歡迎 問左成個recess都試過
另一個理科老師 雖然準時收工放工 又怕處理學生啲麻煩野 但教學質素高都好願意問學生問題
不過的確有一部分係教得差又唔知想點

佢教學質素同效率真係一流 成日扮你問問題覺得你麻煩
但其實次次都好肯答你野

基本上我遇過咁多個老師 都好肯用自己時間去幫你

係咪老婆教bafs果個
上佢數學堂真係好頂癮
成日潤鳩你串鳩你
但又教得好又唔會偏私

我地成日笑佢同佢老婆點傾偈
一個講野慢到乜
一個講野快過急口令
個女好得意

準時放學開車走人 有好多次佢老婆遲左落去
追住車尾燈都唔等埋佢

我親眼見過

女呢樣就唔討論
大部分老師都好有心去教

其實某理科老師教學真係幾頹 但問佢野佢都好歡迎 問左成個recess都試過
另一個理科老師 雖然準時收工放工 又怕處理學生啲麻煩野 但教學質素高都好願意問學生問題

但其實次次都好肯答你野

係咪老婆教bafs果個
上佢數學堂真係好頂癮
成日潤鳩你串鳩你
但又教得好又唔會偏私

一個講野慢到乜
一個講野快過急口令
個女好得意

追住車尾燈都唔等埋佢

我親眼見過

仆街

女呢樣就唔討論
大部分老師都好有心去教

但其實次次都好肯答你野

係咪老婆教bafs果個
上佢數學堂真係好頂癮
成日潤鳩你串鳩你
但又教得好又唔會偏私

一個講野慢到乜
一個講野快過急口令
個女好得意

追住車尾燈都唔等埋佢

我親眼見過

仆街

見過
張祝珊d女高質

Are u serious?
有既 可能100個入面先有1個係正常樣
唔好諗住啦啦隊果d靚 全部都係靠關係先做到
真正靚既幾乎冇咁滯
利申:grad

個人認為間學校d人好功利 (連老師都係)
有心教書冇乜幾個
個個幾乎為份糧hea教
問多幾句好似嫌你麻煩咁
D同學有d無可否認係讀得書叻但幾乎都係高分低能
另外間學校既bullying問題好嚴重
好人好者都會冇啦啦俾人杯
如果樓主細佬唔怕同班on9相處/俾人杯就入啦

我同你係咪唔同學校
啲女我覺得唔係特別靚,但係平均質素都算係幾高
同埋個個老師都好肯答問題,幾乎無一個係為份糧hea教喎
仲有最少我地form無乜bullying

女呢樣就唔討論
大部分老師都好有心去教

但其實次次都好肯答你野

佢老婆都教得好好

Szeto bb:(

但其實次次都好肯答你野

係咪老婆教bafs果個
上佢數學堂真係好頂癮
成日潤鳩你串鳩你
但又教得好又唔會偏私

一個講野慢到乜
一個講野快過急口令
個女好得意

追住車尾燈都唔等埋佢

我親眼見過

仆街

見過

我見過嗰次佢老婆大緊肚拎住一袋兩袋
仲有傳說中的ws lam女朋友
(依家嘅老婆)
仲有傳說中的ws lam女朋友
(依家嘅老婆)

有幾傳說中😂

個個話好靚 話檯頭有佢女朋友個樣
真係有人扮問問題去為左望下張相

係咪老婆教bafs果個
上佢數學堂真係好頂癮
成日潤鳩你串鳩你
但又教得好又唔會偏私

一個講野慢到乜
一個講野快過急口令
個女好得意

追住車尾燈都唔等埋佢

我親眼見過

仆街

見過

我見過嗰次佢老婆大緊肚拎住一袋兩袋

仆街
以前張祝珊無咩資源
岩岩入去果時禮堂連冷氣都無
但覺得普遍d同學係純樸d
宜家多返咁多資源
真係好葡萄
so far教過我既老師都好好呀
大個左都仲係會偶爾懷念下中學年代
以前張祝珊無咩資源
宜家多返咁多資源
真係好葡萄

通告一張A4紙幾個人分
中六去第二間學校一份通告用高級白色A4紙 中英對照起碼兩頁
以前張祝珊無咩資源
宜家多返咁多資源
真係好葡萄

通告一張A4紙幾個人分

咁窮仲想加建都唔知真定假
聽d老師吹話,原本想係馬路對面個山頭起多座校舍

真呀 嗰時assembly講曬
搵人計過數
又話起多半層會負荷唔到
以前張祝珊無咩資源
宜家多返咁多資源
真係好葡萄

通告一張A4紙幾個人分

講咗好耐
但嗰個島仔好似係水務處啲野
好多人睇到港華係top果班
無錯真係好all rounded 讀書+體育/音樂都勁 識social又strong brotherhood
但其實入面仲有一半係摺撚
我果班grad左就各散東西 reu唔多過5個
所以睇你入到嚟群邊班人

利申 港華舊生
ulife開心d

通告一張A4紙幾個人分

講咗好耐

果d黃色濕水會溶既通告

話唔可以加建 因為會冧丫嘛
開頭禮堂冷氣都話電壓問題一路唔裝添

課室又唔夠用要走來走去
真係獨有體驗
以前張祝珊無咩資源
宜家多返咁多資源
真係好葡萄

同學純樸係真
Grad咗入到大學就覺得中學好似乜世面都冇見過
依家補番母校中一生 見到啲中文功課變到超難
唔知係咪間間中學都係咁
以前張祝珊無咩資源
宜家多返咁多資源
真係好葡萄

上到大學先懷念,同學仔其實好純好乖,會互相幫忙, 唔似而家咁多人事煩。bully每班都有少少, 但唔嚴重。

btw wslam同文叔應該睇緊post
好多張記人

通告一張A4紙幾個人分

講咗好耐

果d黃色濕水會溶既通告

課室又唔夠用要走來走去
真係獨有體驗

我記得開冷氣要過25.5度 初伯會黎check 同學仔會捽熱支針 博開冷氣
以前張祝珊無咩資源
宜家多返咁多資源
真係好葡萄

上到大學先懷念,同學仔其實好純好乖,會互相幫忙, 唔似而家咁多人事煩。bully每班都有少少, 但唔嚴重。

btw wslam同文叔應該睇緊post

hi wslam 好掛住你教數學同啲星星月亮太陽龜

通告一張A4紙幾個人分

講咗好耐

果d黃色濕水會溶既通告

課室又唔夠用要走來走去
真係獨有體驗

我記得開冷氣要過25.5度 初伯會黎check 同學仔會捽熱支針 博開冷氣

通告一張A4紙幾個人分

講咗好耐

果d黃色濕水會溶既通告

課室又唔夠用要走來走去
真係獨有體驗

成日都咁做
好多人睇到港華係top果班
無錯真係好all rounded 讀書+體育/音樂都勁 識social又strong brotherhood
但其實入面仲有一半係摺撚
我果班grad左就各散東西 reu唔多過5個
所以睇你入到嚟群邊班人

利申 港華舊生
ulife開心d

我都識啲華仁毒撚
同你形容嘅差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞