港華OR張祝珊

599 回覆
66 Like 39 Dislike
如果係要揀的話,最正路都係揀華仁先

利申: 舊生
好掛住history個fchan

廟細燈籠大
好掛住history個fchan

廟細燈籠大

ok? ok? ok? ok? ok?
傳聞當年曾佬送過花比A cheung
WYHK啦,傳統名校真係好好丁
張祝珊之所以冇joint school係學校驚破壞校風。

張祝珊亦都好多濕鳩規則

但張記老師真係好好人

之前考oral 只要啲老師得閒 就可以約佢嚟練oral

學校資源真係差

廁所石屎剝落露鋼筋 啲門可以壞幾年

Sac啲房永遠都係咁臭

學校寧願買空氣清新機都唔肯買抽濕機

遲到就跑餐死 斜路樓梯再斜路

華仁名氣大校舍大資源多

你細路夠social一定係揀華仁

張祝珊亦都好多濕鳩規則

但張記老師真係好好人

學校資源真係差

Sac啲房永遠都係咁臭

華仁名氣大校舍大資源多

有啲直頭冇門

張祝珊亦都好多濕鳩規則

但張記老師真係好好人

學校資源真係差

Sac啲房永遠都係咁臭

華仁名氣大校舍大資源多

係 講環境張記真係....山上面既危樓咁...
ccsc教physics個個cm chan仲有冇做
2008畢業之後冇返過去

Put your face on the screen
Don't rotate your body

呢條友真係世界級

新黎果時第上一堂
寫係黑板連physics都串錯

on9

新黎 第一堂 physics串錯
同你同班?

頂 個世界咁細
其實呢d傳統名校仲有一個優勢,就係人脈。真係可能各行各業都有d師兄撈得好掂
張祝珊啲學生好多都好薯 ,入到U先發覺同傳統名校啲人永遠都係爭咁啲

俾我揀多次我一定揀傳統名校

利申:張祝珊grad
試過食飯遲到係華潤見到文叔,即刻狗衝,跑得快過佢最後無事 不過跑到上校車個位攰到要手腳並用爬上去咁濟
回憶呀 讀張祝珊真係人生最開心嘅一段日子
試過食飯遲到係華潤見到文叔,即刻狗衝,跑得快過佢最後無事 不過跑到上校車個位攰到要手腳並用爬上去咁濟

成日落華潤買大撈食
平平地一餐
好想上返cng英文堂

cng今年都走左喇

上佢英文好開心

果陣有人帶遙控返去鳩開電視

咪就係你囉
利申: 真人識你

咦我都好似真人識你喎

成日落華潤買大撈食
平平地一餐

大撈正呀

成日落華潤買大撈食
平平地一餐

大撈正呀

聽過有人放學一路行一路食撈麵畀Mama Lee鬧

成日落華潤買大撈食
平平地一餐

大撈正呀

聽過有人放學一路行一路食撈麵畀Mama Lee鬧

佢退咗休喇
好多老師都退休
兩間都讀過 (舊制F5會考個陣轉校)

張祝珊:
- 師生關係好
- 男女校 (識唔識到女就睇你自己)
- 舊制黎講公開考試成績唔差, 新制就唔清楚
- 可能因為學校太細, 同埋o係個山頭度, 第日畢業會好多集體回憶

港華:
- 傳統名校風格, 好多人會proud of自己係呢間學校出黎
- 有christmas ball / 其他joint school活動識下其他學校囡囡
- 都幾多中產/有錢人家, 初初F6轉過去個陣都有D唔慣學校個氣氛
- 印象中幾乎冇功課

利申: 比較掛住讀張祝珊既日子
其實最懷念都係無限考試
開學半個月就開始midterm test直到final
midterm->final->midterm 無限循環chur就chur
但習慣左溫書考DSE都冇咁辛苦
其實最懷念都係無限考試
開學半個月就開始midterm test直到final
midterm->final->midterm 無限循環chur就chur
但習慣左溫書考DSE都冇咁辛苦

返學覺得好有動力
點解咁耐都無人講RWong
F1果陣成日罰人背三字經

佢教家政好有heart
風姐又係

佢教家政好有heart
風姐又係

風姐捉你洗碗係咪乾淨好嚴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞