[I/A]明日方舟アークナイツ(3)

1001 回覆
28 Like 186 Dislike
2同3有啲怪。。。3技唔明點解無左坐低 成個感覺無曬
我100抽都唔中42
銀灰 賽媽都中第二隻 中埋陳
但我想要42呀
其實好正常
我個ac算係歐洲果type

除左早露同海膽都未試過過百抽
有幾個池本身都放棄狀態
點知用單抽卷一抽入魂
岩岩課完抽多60抽先中...
媽呀8月要捱面包
想請教下問下新手打活動係咪優先換咗隻5星先?
今次活動打普通關都有掉落
同活動關一樣
1理智=1銀仔
打活動係為左粒石
記得抽42 好勁
石?咩石?
抽咗了,課咗一pack石先中
咩就係抽卡個D石
3星過關有一粒石
突襲姐係困難mode
過關都有一粒石
哦哦哦!黃色個D 源石,明了
我覺得賽媽好D
小火龍係勁 不過唔係好多場合用到
一定要既場合仲可以借人
賽媽只要可以落重裝既關就落得
一個人做哂坦同奶 仲要單奶群奶都得
3技鈣質化配小羊火山更加係天衣無縫
打boss一流
100%賽媽 先不論你冇奶盾
賽媽嘅優先度只次於42 銀灰羊
小火龍係FOR 玩法蒸隊 問題你仲未齊腳
中埋鈴蘭先考慮小火龍
42 >> 賽媽 > 羊 / 灰 > 龍 = / > 能

講緊係同樣係精2 滿級滿專既情況下。
如果42唔練上精2其實同一隻比較高數值既5星角無分別
因為42既地方係精2招技同埋鎖血被動(仲有auto撤離回費)

賽媽可以擋怪等輸出有空間打
可以幫輕醫療既工作
精2仲有增傷buff
越後會越勁,但係都係果句,要高練度先有價值

羊係少有精1就打出身價既角色
強烈建議你專一左佢招2技先
全遊戲最高性價比既專一
除左擋唔到怪之外就近乎全能
火山打高難度關
二技打普通關
而且二技小羊對打飛機都翻咁上下既功力

灰又係一隻講求練度既角色
如果精2專三左三技你會見到新世界
所以係對新手極度唔友善既神角

小火龍睇人,識用就好用
唔好用唔識用或者隊伍跟唔上既話都唔好用
後期打合約打高難關既神角
但係普通場合我寧願擺早露

能天使算係新手神角
因為去到中後期啲怪物防高佢就搲痕喧搲
要配賽媽、華法琳、阿之類先有作為
但係配咁多隻不如乖乖地出隻小羊好過
打飛機算係數一數二
但係三星有克天使做到佢八成既工作
打物防飛機又唔夠早露、小羊勁
所以我個人媽到精一80就收左佢皮了
for 新手既建議
前期唔需要投放太多資源係6星身上
即使係42呢啲級數既6星都係咁講
因為呢隻game唔係一隻抽全場既遊戲(部分神手既特殊打法唔計)
前期有啲3 4 5星都好值得練
例如3星既克洛絲
4星既桃金娘
5星既德克薩斯
有啲甚至去到最高難度既合約都會用到

而且前期最緊要係打得通LS5 同 CE5
姐係錢關同經驗關
其中錢關更係重中之中
你得一隻勁但你其他跟唔上都打唔贏

所以唔需要咁急升6星
等你打到故事中期可以刷大部份材料
錢同經驗關都隨時可以刷
仲有基建都升得7788先開始替換啲345星

你問我點解ching們仲係咁推人抽42新池?
因為抽左先無壞
同埋宜家pick up唔抽等之後抽其他野先歪中就難。
日版
浅井巴好耐無見
課長Q巴
我都係前排先發現方舟post未死
我間中有睇下E邊
就見到個po一直好慢咁有人覆
突然推得好快,原來有咁多人玩
THX巴打詳細解釋!我而家岩岩過3-4,諗住升下基建同d基建角,轉埋做2-4-3再慢慢繼續推圖

同埋見到巴打提桃金娘,想問下練極境係咪有同樣效果?同埋想問下呢種投降先鋒係味一開頭扔佢埋一二邊等佢開技回費就ok
其實兩隻比較之下桃金娘會勁啲啲
因為桃金娘可以做埋醫療果份
用法都係開場就扔落黎等開技回費
但係留意有啲場既費用少到你要俾佢地打一round先
基本上同意 但係棘刺我覺得係無條件衝咗佢先
升一隻精二 除咗技書5冇地面位用唔到之外
已經可以全通素材關

衝一個4星精二 新手任會回返晒d經書同錢
之後借fd d 六星精二角嚟打近衛soc 衝棘刺我覺得係開局最好升法
棘刺係咪短時間內都唔會UP住?要抽只能靠歪出黎?
等常駐雙up毒池

單up至少要等半年以上
新手要夠精二素材同18萬其實都唔易
不過新手期有精二海膽係屈機既
你宜家想要就只能夠靠歪
又或者之後等佢出指定6星票
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞