有冇人講下蛋糕星球咩料

246 回覆
3 Like 17 Dislike
發現蛋糕星球本人
閣下條脛識伸長又真係勁既,龜先人嘛
出個龜波氣功黎睇下
戇鳩小學雞連我講咩都未知護主唔洗護到咁肉酸下話屌你都廢柒事
連人笑你啲咩都唔知,睇你回覆就知你有幾多功力
係喇係喇你主人最撚勁喇
我有睇過下佢啲片
佢主要係教普通人點樣影到張大眾覺得靚既打卡相
你用專業角度去屌就實有位屌既
但最少我睇完覺得係實用既
同埋用睇唔睇live view 揸機手勢去judge佢啲相好似有啲多餘

你會judge個廚師煮既野好唔好食定judge佢煮既時候揸刀揸鏟姿勢岩唔岩
原來藍既sorry 讚錯人
我由5歲開始影人生第一幅相計
我而家都有10年經驗
咁都好屈
我一部canon機都無,又屈嘅搵第二個喇
我講緊#49你有冇canon機關我咩事
唔撚理佢係未藍先(所謂個source都係得一個人講又無證據),想知上面班人做乜撚。本身拎evf同ovf去證明個人專唔專業已經夠癲,
大佬呀唔好上完堂聽過啲老前輩講咩就信咩先,呢幾年出嘅機係setting都可以較返做點郁個快門光圈,係evf都係出返環境光。evf對比ovf係會有delay,但如果唔係影動物/運動/車,個delay都唔會點影響到。自己睇多啲機 聽多啲人講,唔好上完堂就讀死書咁。單反無反係有分別,但唔係用黎區分係未專業,人地美聯社都幫緊期下全部攝影記者換做用無反,咁係未成個報館都變左業餘
執著揸機個動作又係癲,大佬呀拎得定 唔震未得,幾時連點拎機都會分係未專業
Ok 我以為講緊我自膠先
咁佢啲相出到嚟真係又唔睇得又唔打得啊嘛點知連講都唔講得架姐
影得靚話知佢咬住部機影
無話唔講得嘅不過要judge佢影相差未直接講邊到差,用「佢用mon黎影相」同「拎機手勢唔專業」去judge「佢影相差」都唔撚關事
雖然有關係但兩件事嚟架喎我judge完佢揸得肉酸再judge佢啲相肉酸得唔得
講晒想講既野
實得架,不過我睇返你一開頭就用佢揸機手法judge佢經驗,見你後面覆啲野又好似好把炮,但我又真係第一次聽揸機揸得好唔好同攝影師本身能力係有關,可能真係世人都孤陋寡聞
我最憎canon機既都廢事彩佢
睇人點揸機就可以評定人地功力
仲有邊個夠佢黎🤣
乜真係咁難明咩我係基於佢啲相肉酸去提出其中一個令我覺得佢冇料嘅因素原本諗住求其留句言,我都估唔到會比你抽出嚟單獨解讀成咁
你算把啦Becca Chan真係好肉酸啊
邊度可以欣賞下你啲神作
我諗龜巴係想講條友機都唔識拎 (攝影基本野)
你條ON9屍名就九唔搭八唔明人講乜 真係有D柒
咩叫識先?唔跟標準就叫唔識?
大把打nba果d都同教科書d投籃姿勢唔同
咁基本野都做唔到 係咪叫唔識打波先
大把入門機防震做得差唔通入門唔學基本野學佢係到吊吊下?
你中意既用條J影都冇人阻你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞