有冇人講下蛋糕星球咩料

246 回覆
3 Like 17 Dislike
一個十年拍攝經驗嘅攝影師
老實講,每個人影相風格都唔同,而佢影啲“糖水相”係幾好睇。

但係,每條片開頭都要加句“十年經驗攝影師”,究竟想點?你有料嘅,啲客人自然會睇得到,係咪覺得影咗十年好威威?
之前有join過一個tg攝影gp,佢好似都有喺名後面寫“十年經驗攝影師
我覺得係一個特點嚟
吸目光嘅手法
令人好易記得佢
唔洗咁上心
佢又與世無爭
加上佢教啲野又真係好實胖
實用
我反而覺得佢要吸引目光的話,唔洗次次標榜自己有十年拍攝經驗,會令人好討厭,似喺度showoff,而且事實上,大把人無十年嘅經驗,都影得靚過佢。
其實佢專心出多啲影糖水相嘅片,已經可以好深得後生仔女鍾意。
我又覺得無咩野喎起碼佢講嘅野同影嘅相比我覺得佢係有經驗,如果佢無料扮有料又話自己影左十年相,我就會覺得討厭
其實十年有咩好showoff ?
佢一方面教d簡單技巧, 等多d人可以踏出攝影第一步
另一方面令佢自己知名度提升
經營手法姐, 唔駛咁在意十唔十年
佢都係當YouTube係宣傳姐
主力導人幫襯佢 搵真銀
我極度懷疑佢係買咗人生教練個課程 開場白一樣
咁多負皮? 睇過一兩條佢d 片, 都算有內容, 起碼新手會學到d 野
至於十年經驗, 唔睇呢個post 我都完全唔記得
講鏡頭焦段果度我好想笑
咁人地目標群眾唔係專業攝影師 係d普通市民 業餘有咩問題
講到到專業 咁先九唔搭八 奇撚怪
原來撚樣黎
隔離po點解香港十個攝影師九個半影出黎D相好似浸完屎水咁
https://lih.kg/2068339
女攝一向俾人印象唔專業 claim 10年exp都係想話俾你知佢真係pro啫
十年經驗既藍絲
藍架?

雖然唔錯
其實會令人覺得佢撈唔起
#18果個post入面有人講
我唔識影相 不過一開頭睇佢既作品都覺得幾靚 但之後就覺得好港式嘅日系
https://www.youtube.com/c/YankovWong

呢個撈得起反而無咁多sub
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞