LIHKG 箍牙集中討論區25

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
但有排戴口罩其實都冇人見到,除非你平時講野會露齒
而家箍傳統最抵玩
疫情起碼持續一年半載
日日wfh,戴下口罩,眨下眼就箍完
有 但而家都唔知要戴口罩到幾時 好多人都唔轉 都冇人睇到
係,真係睇死起碼都戴口罩一年
所以我啱啱上咗箍都冇加錢轉陶瓷,日日wfh唔洗見人又唔會出街,不過我平時講嘢都唔會露齒,唔講都唔覺箍咗牙~
正常價應該都係加$5k
唔係呀正常加6000
以前箍過一次 不過箍完仲係哨 深咬
諗緊箍唔箍第二次

想問z字頭萬三蚊就cool到果個係唔係真係得
同埋佢真係咁平?
求有試過既人講講

利申:非打手 係個budget唔高
hi,我係有consult過黃醫生呀,我覺得佢幾好好認真斯斯文文有禮貌,最後冇揀佢係因為中環梁醫生都好好但平近一萬仲要用damon
不過黃醫生包埋剝牙,真係好啱啲怕麻煩嘅大忙人~
想問你之前箍邊個醫生?
箍左一個月自鎖都冇咩變化係咪正常?見d人話頭一個月郁得最快 但我都好似冇咩進展嘅話之後點算
大家箍左幾耐先會每次覆診完都唔痛
我箍第七個月 今次第一次落powerchain 好痛苦
請問有冇箍王奉基嘅巴絲
用powerchain代表你已經去到最後階段
因為佢係幫你收緊哂所有牙縫
你預1個星期就會好d
個個只係做前面幾隻牙
唔做後面
如果case好複雜就一定要揀返傳統
不過好多巴絲都係以為自己d牙唔亂
點知照完xray先知原來好多問題
我應該都會係你講過嘅專科入面揀
不過專科consult真係好貴
加埋係第二次
所以成日十五十六
我有深咬都係揾左普通科咋
我個時每一日都1516,唔想再比咁多錢去做consultation,但我個人係好唔放心嘅人,所以普通科加專科加正顎總共consult咗8個醫生,比consultation fee比到好窮
不過其實都係比對下唔同醫生嘅方案同價錢同感覺,慢慢諗下冇所謂,今次箍牙真係最後一次,始終好傷架,最緊要都係揀個好醫生幫到自己
諮詢過兩間普通科轉陶瓷+3000
搬過嚟比大家參考下,胡醫生個方案要我剝門牙,所以都真心冇再考慮,唔太幫到你,希望有箍胡醫生嘅巴絲分享下~

LIHKG 箍牙集中討論區 27
https://lih.kg/qdoMigX
#381 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
絲打覺得王醫生點 想問你幾時箍同箍左幾錢呀 嚟緊會去佢度consult
佢係整個模個時會照xray?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞