LIHKG 箍牙集中討論區25

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
都平幾多喎,好彩個日見到上黎話比大家知,雖則我唔係學生
冇理由唔比牙蠟你架喎,下次問佢拎返啦~
不過真係忍一忍啦,其實都係口腔郁先會痛,盡量講少啲野同食soft food唔洗點咬,痛多三四日等果個位自己生返厚皮保護,之後就唔會再刮同痛
兩個月已經好快,我由consultation到上箍搞咗足足四個月
約左星期五照X-ray
箍左幾年,箍到依家上排大牙咬唔到下排,越箍越衰
傳統or 隱式美? 邊位牙醫?
陶瓷呀,姓李既
搞左咁多年都未搞掂
箍咗幾多年
你本身咬合都有問題嘅?
有冇上骨釘?
普通科定專?
一開始有無同醫生傾清楚想改善咩先
咁衰,我診所個姑娘反而係千叮萬囑我,如果甩咗任何粒粒定箍牙嘅嘢都要即刻通知佢哋,就算閂咗門定點都要留voicemail,佢哋會盡快安排時間處理,因為甩咗粒粒其實會令到啲牙唔喺佢正確嘅位置移動仲可能會移位,你排牙移位定拖慢咗進度,最後咪又係煩到牙醫又辛苦自己~

啲錢係你嘅,咪鬼理個姑娘閪啦,煩過佢就得講到好辛苦食唔到野,記住你先係老闆
無呀
普通科,有呀,仲問我點解想箍牙
其實會唔會有醫生接手箍牙
咬唔到係咩意思?完全對唔到位?
後排d牙向脫左牙既空位移動左1/4
係咪代表脫牙個空位得返3/4比前排既牙移動
咬實牙果陣,左邊大牙上下連接住
而右邊上排大牙淨係個角仔同下排牙連接
一係右下大牙太入,一係就係右上大牙太出
嘩 邊個醫生?
同埋價錢都幾合理 我個case都係52000左右
52000已經包骨釘 學生係咪平1000?
唔包 暫時姑娘話我嘅case唔洗骨釘 真正detail 少少要到月尾睇埋報告先知 上面好似有講平幾多 如果決定係佢地到箍可以扣返影牙模 X光 嘅費用
呢度有巴絲係二次箍牙,但你要預左難搵牙醫,因為好多都唔接
箍牙呢啲真係一生人一次就好價錢貴啲都無所謂,一定要揀個最好
你地有冇加錢轉陶瓷
有少少心郁想轉 學生加$5000就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞