LIHKG 箍牙集中討論區25

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
大家唔好再推李醫生啦
而家複診隔好耐
對病人進度真係唔好
仲有好多好嘅醫生㗎嘛
支持其他箍完/箍緊既分享下,李醫生真係好爆
雖然我最後唔係喺李醫生度箍,但見到大家咁講都希望大家可以發掘下其他好醫生。

記得去李醫生consultation個時,診所都有好幾位公公婆婆街坊去睇牙,李醫生都好細心同溫柔幫佢哋整牙,但隨住連登係咁推李醫生跟住個個一窩蜂去,有絲打仲話醫生而家太多客連食飯去廁所都冇時間,而病人覆診嘅時間亦愈黎愈長⋯⋯我就不停諗住附近嘅公公婆婆點算,佢哋可能方便同搵開李醫生,我會擔心因為診所太多人而醫生會比少咗時間比佢哋
(雖然唔係好唔關我事但都覺得大家可以搵下其他醫生再作介紹
睇其他人既箍牙日記好似真係咁
開頭郁得最快,之後d牙縫閂得好慢
見佢地都係箍左1年以上先有效果
唉好漫長呀
係呀 粒粒係條鐵線到係咁轉下轉下好唔舒服
普通科都有啲會落骨釘
想問下邊間會肯單整鋼線固定器,同埋又整得好嫁
完全明白 咬合果陣咬到 勁酸軟
當時我唔敢自己拆 驚扯甩埋隔離既粒粒
剝完牙大家會等幾耐先用剝左牙個邊食野?
過幾日剝另一邊但係原本個邊好似仲未咬到野
跌落牙窿唔講 連大牙咬野都軟軟地
有冇人都係咁
https://youtu.be/FVgwcqyzj90
正 好informative
BB
箍牙個醫生要我去搵第個醫生
剝上排兩粒直生智慧齒
有冇人剝過可以分享下
或者講下邊個醫生好
㩒入去之前以為你嗌緊angelababy
一睇片就
隔一個禮拜先剝另一邊
你食住啲淋既野先
避免食硬野 肉類
上箍前有咩想食就盡食啦

例如
我箍左10個月有多 淨係食左次金菇
食牛肉飯 個飯都未食完 啲肉已經攝晒係啲牙隙 又難撩
唔撩走晒先再食
kick住啲箍 一係咬到條脷 一係會哽親
我趁依兩個月食多啲先得
剝牙緊係搵mk鄧
其實港島仲有好多好醫生
我箍左隱適美2年 終於箍完
4萬全包 剝左4隻牙同只上attachment
上去決定箍之後,只需比2萬之後就每次上去覆診都放低1-2千咁
我係friend介紹係mk雅蘭郭漢榮醫生度箍
想問下九龍區有無邊間好
以前睇過一間話一定要正顎手術先肯幫我箍
想搵多間consult問下
但係剝完另一邊之後原本剝先個邊係咪已經可食到野?
我而家都係未敢用個邊2隻大牙咬野
郭漢榮剝牙好快手
但等咗三個幾鐘
佢箍牙使唔使等咁耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞