LIHKG 箍牙集中討論區25

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
半個月
你可以Google睇吓啲相先
應該用唔著
根據你現時牙齒狀況去cool
要重新照x光同印牙模
爸打最近睇完佢就收我 叫我返去等電話至少等三個月至一年 但冇講到點解收 只係話我個case唔複雜
佢俾我揀傳統外箍25000/內箍80000/invisalign 30000
佢另外仲話我可以上面內箍下面外箍就40000
想問呢個價係咪定咗㗎啦?定係睇完收1500嗰次之後個價又會唔同咗?
另外唔包剝牙洗牙 所以我就諗其實會唔會出面箍仲好 因為咁樣計曬成筆數好似同出面箍差唔多

又想問下我喺菲臘箍牙但走出去洗牙 出面啲牙醫會唔會唔likey

最後 學生哥筆直唔多40000真係最盡所以想問下到底揀邊隻箍好啲?佢有話傳統就master學生幫我 透明就higher training (?)幫我 就咁聽落去好似master箍穩陣啲
我剝小臼齒嗰陣都冇俾到消炎藥
我連止痛藥都冇食過
可能我個醫生手勢好
我淨係剝智慧齒先要食消炎藥
想問請一下send email 去apply菲獵牙醫做教學病人嘅話洗唔洗影埋自己d牙嘅狀況㗎 唔該大家 希望有巴絲可以留tg比我問下
唔洗到時佢會call你
你只係send email話想做教學病人就得
我今日上箍
佢地比左張價錢表我俾醫生填
清楚列明全部佢地有得提供既項目幾錢幾錢
上完箍就去俾錢

我其實覺得係任個醫生開
話說今日俾半數,我尋日都再問一次幾錢
跟住菲臘牙科只收現金,visa .master
我只帶左醫生報個條數去
到找數,登記處話條數唔岩
醫生計錯,話咁我無咁多現金係身上
下個星期再比埋個少少得唔得
佢就話我問醫生先
結果醫生話唔好意思我講錯左
咁今日既差額就半年後尾數俾啦
咁勁我十日到食嘢個傷口都有小痛
Book咗李醫生同梁醫生consult但一個太多人一個太貴 有冇人可以再有其他介紹?最好港島區 我有追post但除咗菲臘牙科唔係點見有人講其他醫生
我都冇呀 同你一樣 好彩冇事
我訓一覺好似好d 但都仲有少少痛
嘩絲打你勁唔好彩我都聽過乾糟係會痛到忍唔到
我少少痛應該唔係掛
你而家打左針有冇好d?
要比$1500 之後決左箍就會扣返
我都比左錢照哂野再考慮左一星期先決定箍
之後會扣返
絲打邊間有得洗牙?
Thanks
1500都唔貴 又有時間可以考慮
即係要普通科 港島區
印象中好似無
等其他人答
你唔會係啦,加油呀~
打完針要食晒個抗生素療程同有24小時一粒嘅止痛藥,醫生睇過啲傷口係冇問題,我諗純粹係我身體問題冇凝固血塊去保護傷口,我冇流血冇含膿冇惡臭淨係痛,應該算係輕微dry socket,都唔知聽日醫生會唔會唔幫我上箍
好似唔多覺有人推過港島普通科
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞