[四月新番] 進擊的巨人(Season 2) 第四話

381 回覆
12 Like 1 Dislike
而家先睇得明罐頭個 part
鹹水魚 嘅罐頭 係無可能出現 內陸嘅城裡面(只有淡水魚)
即係話呢個係猿巨人 入牆嘅 據點
猿巨見被人霸左廢事被人知道D 野,先要殺人滅口

我淨係諗到一開鑵鯡魚就臭到仆街
但唔明點解知道 尤米爾識睇上面D字會咁出奇
明明咁多種族好似三笠咁佢係東洋人仲好少有
當然可能係翻譯出錯個魚名出錯或者設定問題

個罐頭係馬來文
牆來嘅人唔識好正常
但係尤理彌同來納分別係復國派同入牆派,都係牆外嘅人,都係識馬來文
但大家唔知對方存在
來納果下知尤理彌識馬來文,
懷疑緊上頭係咪加派人手入左黎(當然唔係)

個罐頭係馬來文
牆來嘅人唔識好正常
但係尤理彌同來納分別係復國派同入牆派,都係牆外嘅人,都係識馬來文
但大家唔知對方存在
來納果下知尤理彌識馬來文,
懷疑緊上頭係咪加派人手入左黎(當然唔係)

加大個字 , 俾班唔俾人“討論”嘅道德撚睇
其實作者係咪特登比hints觀眾60米同鎧甲巨人係邊個 因為我冇睇過漫畫但覺得真係好似樣
其實作者係咪特登比hints觀眾60米同鎧甲巨人係邊個 因為我冇睇過漫畫但覺得真係好似樣

鎧巨就好似
超巨應該唔似?

鎧巨就好似
超巨應該唔似?

無頭髮似馬可多d
屌D長官真係死灑

終於有新巨人
但係點解咁袖珍咁無霸氣

鎧巨就好似
超巨應該唔似?

女巨同鎧巨 真係有樣睇 超巨我都係睇劇透先知
屌D長官真係死灑

終於有新巨人
但係點解咁袖珍咁無霸氣

佢戰鬥力好高,唔好睇佢on99咁

鎧巨就好似
超巨應該唔似?

女巨同鎧巨 真係有樣睇 超巨我都係睇劇透先知

超巨太熱,皮膚同毛髮根本生成唔到就比高熱燒毀,所以咪冇外形表征
啲大粒野又死唒啦
點解作者要咁樣對佢地

長官有一兩幕威威鏡頭 = 死亡Flag
仲要畫埋臨比巨人食驚到拉屎個樣
三毛同今集短髮Madam都係咁

鎧巨就好似
超巨應該唔似?

無頭髮似馬可多d

咦馬可好似第一季死左
太耐唔記得
啲大粒野又死唒啦
點解作者要咁樣對佢地

長官有一兩幕威威鏡頭 = 死亡Flag
仲要畫埋臨比巨人食驚到拉屎個樣
三毛同今集短髮Madam都係咁

第時成個調查兵團得返9條友

咁多光
變隻咁無霸氣既巨人出來
好想結婚

要睇漫畫先知
別問了

你死返去自己單機啦
你呢班嚟唔俾人討論嘅柒頭真係好撚煩
明明呢個位漫畫都無詳細講過點解
推理下唔撚得
下下都衝出黎話屌人“劇透”黎刷存在感
而家邊一話漫畫有詳細解釋過呢一幕含義
呢個位明明值得“討論”唔俾人講
作者有用心思寫個故仔詳細

你班道德塔利班連“討論”都唔撚得 , 你死撚去啦

屌你劇透
唔知點解見到今集個女調查兵俾巨人食個陣係到掙扎好奇怪, 明明預左有機會死, 但點解到最尾仲要咁驚俾巨人食, 呢下心情轉變好奇怪, 雖然面對死亡正常係要驚

師傅比人咁分屍痛架 死五分鐘都未必斷氣
唔係比人斬頭或者head shot死得咁痛快
屌D長官真係死灑

終於有新巨人
但係點解咁袖珍咁無霸氣

睇落真係好似3-5m巨人on99咁
BTW John 去左邊 仲未出場既??
自動無視啦大家

上得多識自己skip架啦
自動無視啦大家

屌D長官真係死灑

終於有新巨人
但係點解咁袖珍咁無霸氣

但佢有格鬥技可補返體型不足
屌D長官真係死灑

終於有新巨人
但係點解咁袖珍咁無霸氣

尤彌爾同車力係唯一可以跳躍既巨人 靠機動性未必會輸比其他主力型既智巨
自動無視啦大家

而家係道德塔利撚衝出嚟柒亂鳩屌人“劇透”
真係“自動無視”係唔會阻到人討論嘅
但係你呢班道德撚過晒火位阻人問任何問題“討論”
屌D長官真係死灑

終於有新巨人
但係點解咁袖珍咁無霸氣

尤彌爾同車力係唯一可以跳躍既巨人 靠機動性未必會輸比其他主力型既智巨

尤彌爾最似係食左車力,但點解仲係變智巨之前個on9巨人樣 又係可能同血緣有關,
故鄉派4隻智巨來都幾大犧牲下,幾年少左4隻巨人打仗,之後仲派猿生去,
調查兵團同最後打一戰猿生 多左隻車力,相信係尤彌爾已經比人食左 回收番車力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞