[警世 你問我答] 絶對唔好入城大材料工程 materials engineering!

193 回覆
44 Like 4 Dislike
Shitty材料工程悔終生
Asso入其他科更稱心

Jupas派到都唔好要offer
去讀asso駁入U揀其他科好過

過來人經驗
學嘅嘢冇撚用 出到嚟做嘢冇撚用
結論:成科都係廢嘅
大把師兄師姐出到嚟都係要再讀過書轉行
根本依科垃圾就係浪費時間浪費金錢
想當年Yr1入到去
石公子仲打飛機話畢業生人工average高過大學average
我屌你老母啦 就算係都唔撚關你哋事
係啲師兄師姐叻 自己搵到出路
依科咁嘅垃圾快撚啲執柒咗佢
又係時候推
又係時候推
又係時候推
巴打最尾畢業有咩出路?
好咗新post

[警世 你問我答] 絶對唔好入城大材料工程 JS1210 materials engineering!
https://lih.kg/2624768
呢科本質係曬銀時

曬銀時學系死全家

電機工程學系既時代即將來臨
屌你老味 求其去IVE Electrical Engineering讀完出到黎都一大班公司會收你啦,起碼識AutoCAD 又識計Cable Size
要讀就讀傳統工程!
去做電機工程師好過啦

香港理工大學電機工程學院/土木工程學院 歡迎你
呢d係搵大錢科目黎
而家2024仲有無16000元薪金?
曬銀時堅無撚用
唔好讀Engineering Physics 呢科成科都係垃圾黎

行唔到Scheme A 既垃圾科目!
應用物理學系都差唔多!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞