痴撚線!唔駛有BNO係手都可以去英國

522 回覆
563 Like 26 Dislike
等美帝
帶同居咗2年嘅男/女朋友去英國
申請visa之後就分手
5年內仲可以夠同兩個人同居幫佢哋申請埋visa
有3個名額都好勁

定係會帶男/女朋友過去跟住分手 跟住佢個visa都會失效呢?
如果會失效 咁揸bno嗰個真係大曬
例如揸bno條友出軌 另一半唔死忍就踢佢返香港
巴打同我同一命運...其實依家英國入藉要求已經好寬鬆...但無奈都仲係有人唔合資格..依家只係希望英國可以再一步寬鬆 比97之前既香港人都可以去英國過新生活..
I’m British Hello
總知去左先,返正肺炎都無地方去。
其實英國呢招係咪類似日本想吸晒香港啲血過去
拿拿聲搵條有BNO既女機會仲高D
BNO 有你HKID RECORD
難聽D講,係烈強瓜分!
97後如果父母有bno 父母去英國佢地就可以跟住去
當然有d 父母冇bno 不過將來一定會再有方案救埋呢班人
唔係唔識既,但唔識活用!

我英文基本上都係出黎做野學
Working holiday 既條件
捱到5年就有永住

賣大包啦直頭
我睇佢啲條文應該97前出世都適用,唔一定要 apply 過 BNO
最好你自己詳細睇清楚啲
係咪真係要同居2年 香港同居2年既unmarried partner 我諗真係會相對地少
你又岩喎,依家又真係逃生喎。
有條講佢地會去check record
我SD左EMAIL去問 希望有機
show a commitment to learn English, where appropriate
根據佢其他VISA黎計,係,而且仲係CHECK得嚴,一定要有聯名既野
直接結婚仲易
咁而家分明係因為有人廿幾年就當中英聯合聲明係廢紙 無做好50年不變既承諾 咁英國先因為歷史上既道義去救被迫害既一群 開條逃生路線俾呢班人
咁要你係經常居於香港都好合理啦
cheers mate!!!!!
Hello Fella
Lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞