痴撚線!唔駛有BNO係手都可以去英國

522 回覆
563 Like 26 Dislike
冇錯!即係等於香港人,如果在外地失去身份証同特區護照,一樣可以返香港先補領,不會因為遺失身份証而失去香港人身份,就算張來香港禁止藏有BNO ,你有辦法去到英國一樣可以使用BNO 身份
BNO身份不嬲都係終身
測謊問政治傾向,講大話其實好易睇得出(特別係MI6 果啲受過訓練嘅)
"normally lives in Hong Kong" may be mean you hold a HKID and without any other country's passport/ citizenship
No matter you studying or working outside HK currently
屋企人得BDTC冇轉攞BNO😢😢
唉🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️
咁我到時先係果度續嗎
ur not alone
I think it usually means something like "staying in Hong Kong for more than 180 days a year" and with a Hong Kong address. However it's hard to prove as people can just use their relatives' address.
我都係女皇頭出世紙 但我冇BNO
英國果邊已經確認左冇我資料
垃圾廢老以前冇幫我申請過
唔想做被遺棄既一群 不過97之後果班o靚仔仲慘
我係英國人呀hi
咪係 都onlun9
咁咪正當咁移民去
屌, 我 95 出世
姐係都冇得做英國人啦
之前又冇申請過BNO
如果家母冇 我同老豆有 咁係咪可以3個一齊過去?
咁如果淨係我帶家母咁得唔得
英國好難揾工 首先你英文講要好 啲英國佬好racist 見你有accent就睇唔起你 annual salary一般都£20000-30000 稅又差不多扣一半 係英國nhs做junior doctor都一個月係得一皮幾
97之後果班o靚仔父母有bno就冇問題啦,反而我呢d先慘,明明97前出世,但父母唔識攪bno
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞