痴撚線!唔駛有BNO係手都可以去英國

522 回覆
563 Like 26 Dislike
我都load咗好耐
我諗住讀埋個SHAPE 即係要三年
問題係我讀完咁算唔算高度依賴屋企人
打飛機到一個極致唔夠講就block人
掩耳盜鈴當自己駁贏左
個玻璃心係幾撚自卑先會咁做?
成隻支那狗咁惱羞成怒
知咩料啦
What do you mean by my situations? I'm just saying the whole thing is stupid. They sound like they are offering 3 millions of BNOs to go to the UK. But with all these conditions, how many do you think are eligible? It should just apply to ALL BNOs.
痴撚線!唔駛有BNO係手都可以去英國
https://lih.kg/qinKiuX
#258 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

你睇埋我上面 quote 果段睇佢點 define BNO status

咁睇又好似要 apply 過 BNO
都係等佢 clarify
不過將來一定會再有方案救埋呢班人 巴打好樂觀
Shape係乜野?ive d top up degree?
讀完之後老豆喺香港仲要有個親戚照顧
如果佢淨係帶我過去五年visa之後佢申請唔到咁我又得算唔算我係公民?
你不如話瞓街食二手飯
一皮捱半年都得
人地唔想做支那狗叫人留係香港等死
睇死你條廢柴都係咁多次抗爭都無出去
就算出去都係行行企企食花生
等到大家抗爭玩就食住條抗爭水移民
仲以為自己好醒周圍屌人
btw係咪唔識隔行?
睇你講嘢1999咁似讀毅進wor
賴咩丫 中中都有好多英文好/decent 嘅人
唔係樂觀 而係總總跡象都係有咁既可能 我唔會話100% 但都8 90%
呃鳩你錢再比張遙距課程證書比你嗰啲嘢
當degree?
當既話買埋冇死
The problem is, if somebody has not applied for a BNO passport before, would he be considered as a BNO citizen? or just HK resident?

The statement here only applies to BNO citizen but not all HK resident. This part maybe not be clear enough.
翻你老母
自己慢慢睇支那口交部幫你翻啦
搵個老婆/老公有bno
佢係咪話一個有BNO既人可以帶一個無BNO既人,但要符合佢個list嗰啲條件先得?

我唔知有冇理解錯
總知佢依家應該係認BNO唔認人 當時如果冇申請就係呢啲人錯失 你有既你就可以做英國人 冇就繼續留係香港
睇過香港個資歷架構同degree一樣
但實際唔知 張cert英國大學黎
好慳意思係唔出街食姐同唔好成日去玩姐,我依家係英國讀緊書正常生活水平都係差唔多一萬多啲一個月就ok,只係我租屋student平啲如果唔係student,正常價住shared house其實真係得
買左先,咁岩又係英國冇死
不過唔知幾時截
你去到果邊都未有bc
都係要拎本野出國
冇理由仲拎特衰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞