有冇濕疹醫生介紹

338 回覆
30 Like 0 Dislike
我係屋企人過左身
情緒低落左好耐
跟住就開始全身生濕疹
冇錯
尤其是訓著咗
隻手一定會不受控制地拉走對手套
夜晚真係r得好犀利
會不自然咁一直r
之後起身又損晒
每晚不斷循環
我無呀,不過你可以試下有同無之後有無實際分別
今朝起身發現條頸有一條疤又r損曬
個中醫見親都講濕疹唔會斷尾,DKLM睇佢一星期中醫,食返三個月西藥,補返晒,之後唔會睇中醫
因為真係keep住病咗好耐,又抵抗力差,個個都叫睇中醫調理,真係調理XX,之後開始食下酵素益生菌好過,濕疹期間,食過魚油丸維他命E同B雜。
搽過蛋黃油,各個牌子嘅自製肥皂,天然野,紫雲膏等等,可惜就係唔work。
希望各位病友早日康復!
同感,食得咁清一樣發。成日問食咩嚟,飲水都發啦,仆街,講到費事
多謝你,托賴呢期暫時冇大問題。
可能係珠三角無開工,街無TG,無咩出街,食多咗屋企嘢!
有無人都係生錢幣型濕疹?
Me!仲有針型濕疹、起雙飛
依兩星期發現一沖涼掂水 上半身濕疹就會好紅好痕 已經唔用沐浴露 忍痕忍到好辛苦 唔沖涼掂水就無乜事 已經keep住搽cream保濕 但上半身啲皮膚仍然好敏感
有 但我果期食勁多supplement好快就消咗
係濕疹生你邊個位置?
試下用煲滾過嘅水嚟沖/抹身
我好嚴重冇辦法沖涼會用毛巾抹身
聽人講唔出街少出汗會2日先沖一次
成條頸 左手臂摺位 塊面同埋嘴唇特別嚴重
之前一月戴口罩嘴唇會整到口罩都係黃水
已經隔日沖涼 轉埋向前彎腰洗頭 連護髮油都唔用
琴日開始食益生菌同埋魚油 希望食幾個月慢慢無事
你做邊隻致敏test
上網睇過 都有好幾種
諗緊做唔做好
爽身粉得唔得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞