有冇濕疹醫生介紹

338 回覆
30 Like 0 Dislike
但佢好似係兒科醫生,竟然皮膚都得
可以話好返7 8成
但係依家冬天皮膚都乾

but如果你想去睇吓可以試吓呀
但你可能預咗唔會睇幾次就好返
我依家都睇咗幾個月
你係咪到依架仲睇緊?因為我都係睇到fb既相 所以想試下
我依家兩個禮拜睇一次呀
你大約睇左幾多次有好轉?因為我今個冬天爆得好誇張 唉
Sorry問左好多問題
其實老實講
我好似頭一兩個月都未有好大嘅轉變
係慢慢之後先好返

一開始有諗過唔睇佢 但開咗個頭唔睇又好似唔係咁好
之後就一直睇落去

我依家都仲有啲未好返呀
加上天氣因素
依家冬天極度乾燥
容易痕同埋乾

但你真係想睇
你要預咗要洗一筆錢
雖然我到依家都有啲肉赤

如果你濕疹比較嚴重
同埋未有頭水可以點醫
或者可以試吓睇佢一次
but佢都有少少難book
即係想book今個星期或者下個禮拜都未必有位

不過中醫呢啲始終比較人夾人
可能我有用 你就未必有
呢方面就自己諗一下啦

希望幫到你
多謝你呀 呢排真係成日都唔開心 我會努力醫好佢
加油呀嗰時我都係好唔開心
但係其實情緒都會有影響

可能最後都未必會斷尾
但可以有好多好多方法去舒緩
知道 見到自己突然手腳多咗咁多紅色一撻撻真係好唔開心
大家都加油 多謝你
請問你最後有冇睇佢呀?
如果睇左有冇好番D?
無呀 最後冇睇佢因為上網睇到話其實等佢啲期要等好耐
有啲小插曲之後睇咗一個屋企人介紹嘅中醫
已經好返好多 但依家只係食錯野同埋用太熱嘅水沖涼就會痕 我今日食咗個士多啤梨馬卡龍之後痕
係咩中醫呀?睇左幾多次?
我對手臂啲紅印聽唔住又用返類固醇
真係唔好用類固醇呀
睇左1個月到 不過唔知因為我係後天濕疹事 所以容易啲好 不過遲下我會去做致敏源測試
可唔可以介紹下中醫
完全冇方向 好多都好貴
絲打介唔介意留tg?
因為工作太忙太遲覆你sorry
https://t.me/elderflowersis
唔緊要 我麻煩你就真
https://t.me/agggxzzz
可以pm醫師資料嗎?manymany thx我都搵極好中醫
可以Pm中醫名俾我?? many many thanks
可以Pm中醫名俾我?? many many thanks
好中醫 都要做係人夾人

呢年睇左3個 麵係差唔多 每個比4知月時間試

汗刨疹 不斷麵係覆發 有時到好差真係要用類固醇 之後又loop過
每個月睇4-5千西醫,呢3年無間斷咁睇都冇用
潛咗水半年 我而家已經好返9成
用壓力襪包哂啲手手腳腳
最好出多啲汗 然後即刻沖涼
一有傷口就用少少類固醇
埋口就停 唔好為咗唔用類固醇 搞到越嚟越嚴重

最緊要係瞓覺一定要包實 有時自己r咗唔知

而家用乳酸同海藻矽針磨增生組織同淡印
差唔多可以著短裙
推介The ordinary 精華去印
大家有追開post都知道我本身好嚴重

想講:咪撚信中醫 屌佢老母

又話唔會發出嚟 發到我差啲要清創傷口

廢事比人告 我睇邊個名醫 大家追下po就知
當然有ching睇佢睇好咗 但出名唔一定好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞